FAQ Wifi Zeeland

Waar kan ik gebruik maken van WiFi Zeeland?
WiFi Zeeland wordt uitgerold op belangrijke toeristische locaties in diverse gemeenten. Deze zomer worden er tientallen hotspots uitgerold. Voor een overzicht van de locaties kijkt u op http://www.zeelandnet.nl/abonnementen/internet/gratis-wifi-in-zeeland.html 

Worden er in de nabije toekomst nog meer WiFi locaties uitgerold?
In overleg met gemeenten en ondernemers worden nog meer hotspots uitgerold. http://www.zeelandnet.nl/abonnementen/internet/gratis-wifi-in-zeeland.html vindt u een actueel overzicht van alle hotspots.

Hoe kan ik inloggen op WiFi Zeeland?
Bij een hotspot krijgt u automatisch WiFi Zeeland bij uw WiFi verbindingen te zien. Selecteer dit netwerk. U komt dan terecht op de inlogpagina. Nadat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden kunt u direct gebruik maken van WiFi Zeeland. Vanaf 1 augustus 2012 kunt u, tegen betaling, ook kiezen voor sneller internet.

Heb ik een wachtwoord nodig om in te loggen?
U heeft geen wachtwoord nodig om gebruik te kunnen maken van gratis WiFi Zeeland.

Wat is de up- en downloadsnelheid van WiFi Zeeland?
De snelheid is 1 Mb/s down, 256 kb/s up.

Waarom moet ik de Algemene Voorwaarden eerst accepteren?
We willen zeker weten dat er op een correcte wijze gebruik wordt van WiFi Zeeland. Om misbruik te voorkomen dient u eerst de algemene voorwaarden te accepteren. Heldere afspraken zijn vastgelegd.

Hij doet het niet, wat nu?
Probeert u het later nog eens. Krijgt u herhaaldelijk geen verbinding, dan kunt u dit melden bij de dichtstbijzijnde ondernemer met een ‘WiFi Zeeland’ sticker op de gevel.

Welke apparaten ondersteunen WiFi Zeeland?
Alle smartphones, tablets en laptops waarmee je met WiFi toegang kunt maken tot internet geven toegang tot WiFi Zeeland.

Zit er een tijdslimiet op?
Er zit geen tijdslimiet op gratis WiFi Zeeland.

Zit er een limiet op mijn aantal MB’s?
In principe zit er geen limiet op. Wel hebben we een FairUsePolicy toepassing. Deze vindt u in de algemene voorwaarden op http://www.zeelandnet.nl/abonnementen/internet/gratis-wifi-in-zeeland.html 

Zijn er sites die geblokkeerd worden door WiFi Zeeland?
ZeelandNet blokkeert in principe geen sites, tenzij we wettelijke verplicht zijn.

Wie is initiatiefnemer van WiFi Zeeland?
WiFi Zeeland is een initiatief van DELTA,  de Provincie Zeeland en VVV Zeeland, ZeelandNet is de provider.

Welke provider wordt er gebruikt voor WiFi Zeeland?
ZeelandNet

Kan ik ook in huis gebruik maken van WiFi Zeeland?
Als u in de buurt van  één van de hotspots woont, kunt u gebruik maken van WiFi Zeeland.

Moet ik steeds opnieuw inloggen om gebruik te maken van WiFi Zeeland?
Na één keer inloggen herkent hij het netwerk, afhankelijk van uw instellingen (onthoud of vergeet netwerk).Bij bepaalde periode van inactiviteit kan het zijn dat de verbinding wordt verbroken.

Is WiFi Zeeland veilig?
WiFi Zeeland is een publiek netwerk, dergelijke netwerken zijn altijd minder veilig dan uw eigen (beveiligde) WiFi netwerk. Door u verstuurde en ontvangen gegevens kunnen zichtbaar zijn voor anderen. Voorzichtigheid is op zijn plaats. Maak pas verbinding als u een plek heeft gevonden met goed bereik. Een slecht signaal gaat ten koste van de snelheid. Zorg dat u een goede firewall en virusscanner heeft geïnstalleerd en zorg ervoor dat alle geïnstalleerde software up to date is.

Kijk uit met het inloggen op websites zoals social media of bij uw bank. Dergelijke diensten verzorgen altijd de mogelijkheid om veilig in te loggen met SSL of HTTPS. Dit is herkenbaar aan het ‘slotje’ in de URL.

Ik heb een laptop maar krijg geen draadloze verbinding!
Is er een draadloze adapter op uw systeem aanwezig? Ga naar configuratiescherm, systeem, tabblad hardware, apparatenbeheer, netwerkadapters. Staat de draadloze adapter ingeschakeld? Indien nee, schakel die in en probeer opnieuw om te verbinden met ons netwerk.