Wonen en werken in Zeeland

Werken in Zeeland

Wonen en werken in Zeeland

Zeeland is een land in zee. Met in totaal 650 kilometer aan kustlijn is het water altijd dichtbij. De rust, de ruimte, je komt hier tot jezelf. Niet alleen tijdens een vakantie. Maar altijd. Want wonen in Zeeland betekent leven in een ruimtelijke omgeving, dichtbij zee, strand, bos, duinen en dijken. Ideaal voor iedereen die geniet van het (buiten-) leven. Zeeland biedt een leven met volop carrièrekansen en ontwikkelmogelijkheden voor wie hier wil werken, ondernemen, investeren of studeren.

Meer informatie over leven in Zeeland

Vlissingen - Wonen in Zeeland

Bereikbaarheid

Zeeland is geen moment hetzelfde. Het is een land van contrasten. Er zijn altijd nieuwe overkanten te ontdekken. Er is een indrukwekkende kustlijn, er is eb en er is vloed. En de zeewind zorgt de hele dag door telkens voor een andere belichting. Met rust, natuur en water in de ideale combinatie. 

Zeeland is een archipel van schiereilanden, verbonden door bruggen en een tunnel. Die eilanden hebben ieder hun eigen kenmerken. Wat hen bindt is het water. Je staat overal binnen een kwartier aan open water.

Meer informatie over de bereikbaarheid van Zeeland

Zeeuwse nuchterheid

Zeeuwen staan doorgaans bekend als nuchter. ‘Doe ma hewoon, dan doe je á hek henoeg'. Die nuchtere volksaard komt door het leven in een land aan zee. Het lijkt alsof het hele land met het getij mee beweegt. Het leven komt en gaat zoals het gaat. Zeeuwen zijn praktisch en toegankelijk en doen alles op 't hemakje. Dat ervaar je ook als je in Zeeland woont.

Werken in Zeeland

Werken in Zeeland

Wonen en werken in Zeeland is hét recept voor een leven met volop carrièrekansen en ontwikkelmogelijkheden. Er zijn hier vacatures in overvloed. Met 6.000 vacatures binnen de Zeeuwse topsectoren biedt Zeeland kansen voor zowel jou als je partner. Bij grote en kleine bedrijven. Zoek je een baan in Zeeland? Alle Zeeuwse vacatures, opdrachten en stages vind je op ZeeuwseVacaturebank.nl.

Meer informatie over werken in Zeeland

Ondernemen in Zeeland

Investeren

In Zeeland is alle ruimte voor mensen die van aanpakken houden. Voor pioniers. Je eigen weg vinden. Zeeland leent zich er bij uitstek voor. Door de ligging. En de ruimte. Wil je je bedrijf vestigen of uitbreiden in Zeeland? Profiteer van de kennis en het netwerk van Invest in Zeeland. Zij ondersteunen bij alle mogelijke vragen. Van hulp bij het vestigen van je bedrijf in Zeeland, tot het vinden van talent.

Meer informatie over pionierende organisaties en bedrijven in Zeeland

Studeren in Zeeland - Foto credits: Mechtheld Jansen
Foto: Mechteld Jansen

Studeren in Zeeland

Voor goed onderwijs hoef je de provincie niet uit. Enkele van de beste scholen zijn hier gevestigd. Een internationale universiteit en één van de best gewaardeerde hogescholen in Nederland. Studenten uit heel de wereld komen naar Zeeland. Naar de University College Roosevelt. En naar de HZ University of Applied Sciences.

Meer informatie over studeren in Zeeland

Zeeuwse Connectie logo

Zeeuwse Connectie

Denk je erover (terug) te verhuizen naar Zeeland? Kom in contact met (andere) Zeeuwen tijdens één van de activiteiten van de Zeeuwse Connectie. Een community voor mensen die een verbinding hebben met Zeeland. Zij organiseren regelmatig borrels en bijeenkomsten in Zeeland, maar ook in de Randstad.