Over deze locatie

Het Zeeuws maritiem muZEEum gesloten tot 19 november vanwege de Coronamaatregelen.

In het muZEEum en de Kazematten kom je alles te weten van de indrukwekkende maritieme geschiedenis van Vlissingen. Van zeeheld Michiel de Ruyter tot de Franse bezetting en het drukke scheepvaartverkeer van nu.

muZEEum
In het maritieme muZEEum trekt de complete maritieme geschiedenis van Zeeland aan je voorbij. Vanaf de indrukwekkende entree met roestige scheepshuiden kom je het ene wonderlijke object na het andere interessante weetje tegen. Het museum heeft vier thema’s: Water, Werk, Glorie en Avontuur. Of het nu gaat om de zeehelden van toen zoals Michiel de Ruyter, scheepswrakken, visserij, piraten en kaapvaarders of de drukte op de Westerschelde van tegenwoordig; je komt er alles over te weten op deze fijne ontdekkingsplek. Dat geldt zeker ook voor kinderen. Voor hen zijn er allerlei uitdagende manieren om in hun eigen tempo het museum te beleven.

Kazematten
In het hart van het Keizersbolwerk vind je De Kazematten. Ze maken onderdeel uit van de Vlissingse vestingwerken die in 1548 werden gebouwd. De kazematten zelf stammen uit 1811. Het is een bijzondere historische plek waar Karel V, Napoleon en Michiel de Ruyter hun sporen hebben achtergelaten. De Kazematten bestaan uit meerdere ruimtes met, onder andere, een garnizoensbakkerij die nog intact is. Je kunt hier zelf door de ruimtes wandelen en onderweg wordt de geschiedenis aan je uitgelegd door middel van handige informatieborden. De Kazematten zijn alleen open in het zomerseizoen (april t/m oktober).

Contactgegevens & Openingstijden

Openingstijden

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: 10:00 - 17:00
  • Woensdag: 10:00 - 17:00
  • Donderdag: 10:00 - 17:00
  • Vrijdag: 10:00 - 17:00
  • Zaterdag: 10:00 - 17:00
  • Zondag: 10:00 - 17:00
Wegen Covid Maßnahmen ist das MuZEEum geschlossen.

Contactgegevens

Nieuwendijk 11
4381 BV
Vlissingen
info@muzeeum.nl
0118-412498


Bekijk route