Zeelandbrug

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers vertelt de verhalen over landschappen, monumenten, voorwerpen en mensen uit het verleden. In een provincie op de grens van zee en land verbindt Zeeuwse Ankers die verhalen met elkaar.

Of je nu inwoner bent of als toerist naar Zeeland komt, je kunt de regio op verschillende manieren ontdekken. Buiten in het landschap op locatie of thuis via de website www.zeeuwseankers.nl. Hier vind je verhalen, video’s, activiteiten en routes over Zeeland. Achtergronden van verschillende thema's, zoals kunst en cultuur, land en water, sociaal leven e.a.

Over Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers is een samenwerkingsverband op het gebied van erfgoed, landschap en toerisme. De kernorganisatie wordt gevormd door de Provincie Zeeland, Erfgoed Zeeland, VVV Zeeland, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Zeeuws Archief, Zeeuws Museum, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Het Zeeuwse Landschap. Overige musea, monumentenorganisaties, archieven, organisaties voor immaterieel erfgoed, bibliotheken, historische verenigingen en archeologische diensten werken als externe partner mee.