Zeekraalquiche met zalm

Recept van VVV Zeeland

Een overheerlijke quiche met een Zeeuws tintje die ook nog eens makkelijk en snel te bereiden is. De Zeekraalquiche met zalm kan als hoofdgerecht maar ook als hartig tussendoortje genuttigd worden. Maak er een lekkere salade bij en eet smakelijk.

INGREDIËNTEN

  • Rol koelvers bladerdeeg of 5 plakjes ontdooid diepvries bladerdeeg
  • 100 gram zeekraal
  • 200 gram zalm
  • 3 eieren (L)
  • 4 eetlepels slagroom
  • Versgemalen peper

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vet de quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Verdeel de zalm en de helft van de zeekraal over het bladerdeeg.

Klop de eieren samen met de slagroom en versgemalen peper goed los. Giet dit eimengsel over de zeekraal en zalm. Zet de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en laat de quiche in 30 minuten gaar worden.

De andere helft van de zeekraal 5 minuten blancheren en als garnering bij de quiche serveren. Maak er een lekkere salade bij en eet smakelijk.