Fatbiken Natural High

Actief buiten

Je bent welkom om te genieten van al het moois in Zeeland. Reserveer vooraf je accommodatie, restaurant, strandcabine of museumbezoek. Blijf verstandig, vermijd drukte en houd minstens 1,5 meter afstand.

Eropuit in Zeeland, op land of op het water. Ontdek de provincie tijdens een actief dagje uit. Te voet, op de fiets of te paard. Uitwaaien op het strand kun je hier op veel verschillende plekken. En op veel verschillende manieren. Of struin door dorpen en steden, zoek die bijzondere straten en stegen op. Van de duinen van Goeree tot het Zwin in Zeeuws-Vlaanderen barst Zeeland van de belevenissen en attracties. Leef je uit in Zeeland.

Fietsen

In Zeeland hebben we een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelroutes. Je kunt zelfs kiezen of je in de wind of uit de wind wilt fietsen. Of ga te voet over de stranden, door de duinen of in de bossen. Je kunt zelf je route bepalen en hoe lang je onderweg wilt zijn. Door de knooppunten met elkaar te verbinden, maak je een eigen route.

Watersport

Overal in Zeeland sta je binnen een kwartier aan het water. Voor wie actief buiten bezig wil zijn is watersport dus zeker een optie. Zomer of winter. Natuurlijk kun je zwemmen in open zee of beschut in een van de binnenwateren. Maar varen, zeilen, kanoën of suppen kun je hier ook overal doen.

Extreme sports

Wie graag een stap verder gaat, kiest voor extreme sports. Kitesurfen, windsurfen, kitebuggyen, het kan hier allemaal. Probeer overeind te blijven op waterski’s of een wakeboard. Of ga op de rand van land en zee een pijler beklimmen bij de Oosterscheldekering.

Natuurgebieden

Actief buiten zijn kun je hier ook in een van de vele natuurgebieden. Met een gids op excursie door bijvoorbeeld het Verdronken Land van Saeftinghe of in het slotbos bij Haamstede. Je kunt dankzij een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk ook zelf op pad. Of kies een van de routes die wij voor je hebben uitgestippeld.

Duiken

Liever met je hoofd uit de wind en onder water? Zeeland heeft talloze duikplekken met ieder een eigen verhaal. Het onderwaterleven is hier minstens even mooi als boven water. Hou wel rekening met stromingen in de Zeeuwse wateren! Of bekijk het leven in het water, zonder zelf nat te worden. Ga op zeehondensafari met een rondvaartboot.

Lees verder

Laat je inspireren