10 attractietips in Zeeland

Veel attracties in Zeeland vind je op de rand van land en zee. Daarnaast zijn er verrassende attracties in het achterland te vinden. Sommigen die je niet snel in het Zeeuwse land zou zoeken. We zetten een aantal attracties voor je op een rij.

Deltapark Neeltje Jans

In Deltapark Neeltje Jans komen natuur, cultuur en techniek samen. Er wordt verteld over de Watersnoodramp en de Deltawerken. Je kunt er in de Oosterscheldekering kijken. Maar je kunt er ook de onderwaterwereld van de Oosterschelde bekijken in Aquapolis. Kom dichter bij de zeeleeuwen en help ze voeren. En zie de zeehonden hun gekste capriolen uithalen in één van de shows.

Vrouwenpolder

Deltapark Neeltje Jans

• vrouwenpolder

Pijlerklimmen

Vlakbij Neeltje Jans kun je ook een pijler beklimmen. Bij de bouw van de Oosterscheldekering bleef een pijler over. Tegenwoordig wordt deze als klimobject gebruikt. Je kunt erop klimmen en abseilen. De pijler is 22 meter hoog, een klettersteig parcours wijst je de weg naar boven. Je kunt er zelfs boven picknicken als je wilt. De pijler ligt in het water, je komt er door middel van een trekschuit.

Vrouwenpolder

Pijlerklimmen

• programmaonderdeel
  • groepsuitje
  • vrouwenpolder

Groede Podium

Het dorp Groede ligt aan de kust en was ooit onderdeel van de Atlantikwall. Een verdedigingslinie van stellingen en bunkers. De bouwers van de Atlantikwall woonden in een dorp van bunkers. Tegenwoordig is de plek omgedoopt tot Groede Podium. Het is een park met onder meer speel- en klimtoestellen, een uitkijktoren en een kinderboerderij. De bunkers verwijzen nog als stille getuigen naar het verleden, maar hebben nu een nieuwe functie gekregen.

Groede

Groede Podium

• groede

Mini Mundi

Bekijk het hele eiland Walcheren in één dag. Miniatuurpark Mini Mundi laat Walcheren op schaal zien. Veel monumenten zijn secuur nagebouwd op een schaal van 1 op 20, zoals het oude stadhuis in Middelburg en de Lange Jan. Stap in de Mini Mundi Express of in de achtbaan. Binnen vind je een indoorspeeltuin met een klimtoren en klimvulkaan. De allerkleinsten kunnen hier met reuzenblokken spelen of in de ballenbak

Middelburg

Familiepretpark Mini Mundi

• middelburg

Familieparadijs Eede

In het West-Zeeuws-Vlaamse Eede vind je een waar familieparadijs. Verschillende buitenspeeltuinen met glijbanen, ballenbad, een trampoline en klimtoestellen zorgen voor eindeloos speelplezier. Ook staat hier het Victoriadoolhof, een echt doolhof van 8000 vierkante meter. De paden zijn verhard, dus je kunt er ook met een rolstoel of buggy doorheen dwalen.

Eede

Familieparadijs Eede

• eede

Tropical Zoo

In het Zuid-Bevelandse Kwadendamme ligt een echte jungle. Berkenhof’s Tropical Zoo is een plek waar je exotische planten en dieren kunt bekijken. Je leert er over dinosauriërs, sommigen laten ook van zich horen. In de kidsjungle kun je klimmen, klauteren en een nat pak halen als je niet oppast. Durf jij een echte slang vast te houden, dan leggen ze hem zo in je nek.

Kwadendamme

Berkenhof's Tropical Zoo

• kwadendamme

A Seal Zeehondenopvang Stellendam

A Seal Zeehondenopvang in Stellendam vangt zieke of verdwaalde zeehonden op. Ze verblijven hier tot ze weer sterk genoeg zijn om op eigen kracht terug de natuur in te kunnen. Je ziet de vrijwilligers aan het werk en je kunt de zeehonden van dichtbij bekijken. Leer alles over deze dieren die in de Ooster- en Westerschelde leven. In de exporuimte leer je alles over het redden van mens en dier. Alle partners van de opvang vertellen iets over hun werk, zoals Rijkswaterstaat en de KNRM.

Stellendam

Zeehondenopvang: A Seal Stellendam

• stellendam

Portaal van Vlaanderen

In Terneuzen ligt het Portaal van Vlaanderen. Het haveninformatiecentrum laat alles zien over het sluizencomplex, welke schepen er doorheen komen en over de havens en bedrijven in de Kanaalzone. Je kunt een rondleiding krijgen over het sluizencomplex. Ook kun je in het Portaal van Vlaanderen alles vinden over de Nieuwe Sluis. De grote, nieuwe sluis moet in 2022 operationeel zijn.

Terneuzen

Haven informatiecentrum 'Portaal van Vlaanderen'

• terneuzen

Stoomtrein Goes-Borsele

Doorkruis de Zak van Zuid-Beveland op een authentieke en originele manier. Met de stoomtrein Goes-Borsele rij je van Goes naar Hoedekenskerke. De ouderwetse houten banken in de 3e klasse zitten nog in de trein. In 1e en 2e klas zit je op pluche. De trein zelf is een rijdend museum. Bij eindpunt Hoedekenskerke zijn een aantal attracties. De treinmachinist wacht tot je alles gezien hebt en brengt je daarna weer terug naar Goes.

Goes

Stoomtrein Goes Borsele

• goes

Watersnoodmuseum

De Zeeuwen leven al honderden jaren onder zeeniveau. Verschillende overstromingen namen soms grote stukken land terug van de Zeeuwen. De Watersnoodramp in 1953 was de heftigste confrontatie tussen mens en zee. Veel Zeeuwen vonden de dood, land ging verloren, vee verdronk. Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk vertelt over de nacht dat Zeeland onder water liep. Maar het laat ook zien hoe dit land in zee zich wapent tegen het water.

Ouwerkerk

Watersnoodmuseum