Evenementen in Zeeland

Zeeland barst van de evenementen. Zeker in de (na)zomermaanden worden er in Zeeland talloze feesten en festivals georganiseerd. Bijna elk dorp heeft zijn eigen popfestival, er zijn verschillende jazzfestivals en talloze kunstroutes. En dan zijn er nog kermissen, visserijf- en havenfeesten, sportwedstrijden en meer. Genoeg om een vakantie mee te vullen. Op deze site vind je een overzicht van alle evenementen in Zeeland van groot tot klein. Je kunt het evenement van je keuze eenvoudig vinden door je keuzeopdracht te verfijnen (zoeken op datum, op eiland of plaats bijvoorbeeld).

Organiseer je zelf een evenement? Dan kun je jouw evenement gratis aanmelden voor vermelding in de VVV evenementenkalender

Zeeland, land van feesten

Een aantal van grote feesten en festivals die binnenkort op programma staan hebben we hieronder voor je uitgelicht.

Straô

(zaterdag 18 feb. t/m zaterdag 18 maart.)

Een jaarlijks terugkerend dorpsfeest waarbij de voeten van de paarden in de zee worden "gewassen". De dorpen aan de westkant van Schouwen-Duiveland hebben allemaal hun eigen Straôviering.

Bekijk het Straô programma

Bevrijdingsfestival Zeeland

(vrijdag 5 mei 2017)

Het Bevrijdingsfestival Zeeland is één van de veertien Bevrijdingsfestivals in Nederland. Het festival heeft verschillende podia in de binnenstad van Vlissingen en is gratis toegankelijk.

Meer over het Bevrijdingsfestival Zeeland

Concert at SEA

(vrijdag 30 juni & zaterdag 1 juli)

Op Concert at SEA is inmiddels meer te beleven dan op een gewoon muziekfestival. Zo valt er met de vaste presenatoren Viggo Waas, Joep van Deutekom en Peter Heerschop van NUHR genoeg te lachen en gebeurt er elk jaar wel iets bijzonders.

Meer over Concert at SEA

Festival Onderstroom

(6 t/m 9 juli)

Festival Onderstroom  is drie dagen lang theater op straat en muziek aan zee in een uniek decor: de stad (Vlissingen) zelf!

Meer over Festival Onderstroom

Uitgelichte events