1 MEI T/M 8 SEP
DI, WO, DO, VR, ZA

Rondvaart door de haven van Zierikzee met een peilvlet

Domburg
20 JUL T/M 31 AUG
VR

Speel en spring je mee in Domburg

• domburg
Burgh-Haamstede
11 JUL T/M 27 OKT

Monumenten wandeling Burgh-Haamstede

• burgh-haamstede
6 APR T/M 4 NOV
DI, WO, DO, VR, ZA

'Omnia Temporaria' een installatie over tijd en tijdelijkheid

Vlissingen
1 APR T/M 31 OKT

Veerdiensten/Rondvaarten Watertaxi

• vlissingen
Knokke-Heist
25 JUN T/M 15 AUG

Sculpturenfestival

• knokke-heist
Brouwershaven
5 APR T/M 31 DEC
MA, DI, WO, DO, VR

Speurtocht door het Brouws Museum

• brouwershaven
1 JAN T/M 19 AUG

Aanwinsten 2017

10 APR T/M 8 SEP
DI, WO, DO, VR, ZA

Het behalen van het diploma "leerling scheepstimmerman".

Grijpskerke
20 JUL T/M 24 AUG

Open Dagen Tuin de Pionier-Ster

• grijpskerke
10 APR T/M 8 SEP
DI, WO, DO, VR, ZA

Kinderspeurtocht door het museum en over de werf

Dreischor
17 APR T/M 4 NOV

Expositie 'Veranderd Eiland voor en na de Ramp'

• dreischor
Vlissingen
6 JUL T/M 31 AUG
VR

Rondvaart Westerschelde

• vlissingen
Toon meer

Evenementen in Zeeland

Kermis, visserijfeesten, sportwedstrijden, kunst en cultuur. Je kunt geen onderwerp bedenken of de Zeeuwen hebben er wel een evenement aan verbonden. Veel van die evenementen in Zeeland zijn verbonden met de zee. Er is zoveel te beleven dat je het niet allemaal in een keer kunt doen, dus je kan gerust nog een keertje komme ôôr.

Visserijfeesten
Een land in zee heeft natuurlijk visserij- en mosselfeesten. Vissersdorpen als Bruinisse en Breskens zetten eens per jaar het hele dorp op de kop. Je kunt met de mosselkotters meevaren, zien hoe vissen en schelpdieren bereid worden en natuurlijk proeven. De braderie, de muziek, eten en drinken, het draagt allemaal bij aan de feestvreugde. Mosseldorp bij uitstek, Yerseke, kent een jaarlijkse mosseldag waar tienduizenden mensen naartoe komen.

Kustmarathon
Sportevenementen zijn vaak op de rand van land en water. De kustmarathon Zeeland wordt de mooiste en de zwaarste marathon van Nederland genoemd. Ruim 42 kilometer door dorpen, duinen en over het strand. De strandcross in Vlissingen is een spektakel voor jong en oud. De scheurende motoren op het Badstrand zijn tot ver in de omgeving te horen.

Folklore
Zeeuwen zijn trots op hun tradities en hun erfgoed. In heel de provincie zijn feestdagen en braderieën waar je Zeeuwen in hun klederdracht kunt zien. Bekijk van dichtbij hoe een Zeeuwse boterbabbelaar gemaakt wordt. Eet een vers gerookte paling uit het vuistje. Op Walcheren wordt in de zomerperiode het ringsteken beoefend. Op een ongezadeld paard in galop moeten zoveel mogelijk ringen gestoken worden met een lans.

Evenementenkalender
Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is of heb je zelf een evenement dat je wil aanmelden? In onze evenementenkalender vind je alle activiteiten, van markt tot festival. Je kunt per dag bekijken wat je kunt gaan doen in Zeeland.

Overnachten
Als je een hele dag op pad bent geweest in Zeeland is het een goed idee om een nacht hier te blijven. Je kunt hier kiezen waar en hoe je wilt overnachten. Een hotel of pension in de stad, of kies voor een B&B in een van de Zeeuwse dorpen.