Culturele evenementen

Zeeland barst van de historie, festivals, erfgoed en kunst. Zeeland inspireert om cultuur te beleven. Al die mooie luchten boven de zee of de polders, wil je toch gewoon vangen? Talloze kunstenaars gingen je daarbij voor; bijvoorbeeld in de Kunstenaarskolonie van Domburg. Er is voor iedereen die wil genieten van cultuur in Zeeland iets moois te zien of te doen. Het aanbod is niet alleen groot, het is ook breed en het past perfect binnen het Zeeuwse landschap. Wat dacht je van beeldende kunst of theater op de grens van land en water? En waar werkt land art nou beter dan in een eindeloze polder?

Kunst voor iedereen

Ben jij iemand die het liefst negen uur aan een stuk een heel museum uitpluist? Dan is Zeeland jouw plek. Of ben je meer iemand die gewoon even vlug wat spannende streetart meepakt onderweg of lekker hapsnap een kwartiertje rondsnuffelt in een galerie? Kan hier ook prima. Galeries genoeg, dus het wordt misschien nog wel lastig kiezen.

Festivals en kindercultuur

Er zijn allerlei leuke culturele uitstapjes die je samen met de kinderen kunt beleven. En dan zijn er nog de festivals. Van het vroege voorjaar tot diep in het najaar zijn ze er van klein tot groot. De Zeeuwse festivalorganisatoren hebben trouwens een neusje voor bijzondere locaties. Ze weten je altijd weer te verrassen met een voorstelling op een unieke plek. Van een dansvoorstelling op een schor tot optredens in een historisch fort en nog veel meer. De mooiste Zeeuwse kunst en cultuur daagt je uit ergens op de rand tussen land en zee. Je wordt niet alleen gegrepen door de artiesten, maar ook door de hele entourage. Zeeland geeft alles wat je beleeft op het gebied van kunst en cultuur net dat beetje meer.

Middelburg, Zeeuwse Concertzaal
16 AUGUSTUS