CAS18

Landelijk zijn alle fysieke evenementen geannuleerd tot half december. In een aantal gevallen zijn er digitale alternatieven. Kijk op de eigen website van het evenement voor de meest actuele informatie.

Muziek luisteren bij een ondergaande zon op de Brouwersdam of theater kijken in de duinen. Het kan allemaal in Zeeland. De cultuur is hier vaak verbonden met het thema water. Niet gek als je naar de geschiedenis van de Zeeuwse eilanden kijkt. De Zeeuwen verbinden hun festivals met de elementen. Als je land in zee ligt, waarom zou je er dan geen gebruik van maken?

Concert at Sea

Concert at Sea op de Brouwersdam begon ooit als een bescheiden feestje van de Zeeuwse popgroep Bløf. Nu trekken tienduizenden mensen naar Zeeland voor twee dagen muziek en vermaak aan zee. Overal staat het evenement direct in contact met zijn omgeving, het strand en de zee. Vanuit het reuzenrad kijk je uit over het terrein en het water. Tijdens de optredens proef je het zout op je lippen en voel je de wind van zee komen. Zittend op de dijk zie je de zon ondergaan in zee. Niet gek dat ook de artiesten elk jaar graag komen spelen op dit kleine stuk land in zee.

Zeeland Nazomerfestival

Locatietheater in de duinen, aan zee, in de polder, een oude boerenschuur, voormalige fabrieken. Elke plek in Zeeland komt een keer in beeld voor een voorstelling van het Zeeland Nazomerfestival. Het festival gebruikt de elementen in Zeeland als onderdeel van hun theater. De locaties zijn elk jaar anders maar een vast onderdeel van het festival is het muziekprogramma op het Abdijplein in Middelburg.

Film by the sea

Tijdens Film by the Sea kun je je onderdompelen in film en literatuur tegen een achtergrond van zee en strand. Het filmfestival in Vlissingen trekt elk jaar bekende acteurs en schrijvers, die je zomaar tegen het lijf kunt lopen tijdens een wandeling op de boulevard. Zij komen graag naar de havenstad voor de bijzondere sfeer die dit festival heeft. En na een hele dag films kijken kun je bijkomen met je voeten in het zand en uitzicht over zee.

Jazz in Zeeland

Zeeland is een land van overkanten. Die soms verrassend goed samengaan zoals in ZeelandJazz! In 2016 besloten Scheldejazz Terneuzen en Jazzfestival Middelburg samen verder te gaan. Het is een intiem festival geworden. Voor de muziekliefhebber in het algemeen, en voor de jazzliefhebber is het bijzonder.
Jazzmuziek vindt in Zeeland een breed podium want ook Jazz by the Sea in Domburg haalt elk jaar bijzondere artiesten naar de Zeeuwse kust.

Vestrock

Vestrock wordt letterlijk op de vesten van Hulst gehouden. Het festival verbindt de historische omgeving van de stad Hulst met dampende muzikale optredens van nationale en internationale artiesten. Daarnaast zijn er lezingen, theater en heeft het festival een speciale familiedag, Vestrock Junior.

Muziekfestival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Cultuur en een Bourgondische sfeer gaan prima samen. Nationale en internationale bekende artiesten komen daarom graag naar Zeeland om op te treden tijdens het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen. In de maand oktober staat Zeeuws-Vlaanderen in het teken van klassieke muziek. In de loop der jaren heeft het festival dan ook een reputatie opgebouwd. Het behoort tot de bekende klassieke muziekevenementen in West-Europa.

Bovenbeeld credits: Ben Houdijk

Zeeuwse Concertzaal, Middelburg
10 DECEMBER

AFGELASTWinterfestival, openingsconcert