Bekijk andere evenementen

Beleef de Zeeuwse natuur in de herfst

In de Zeeuwse natuur is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. De herfst kleurt Zeeland rood en bruin. Een ideale tijd om er op uit te gaan. De frisse wind in je gezicht. Dennenappels, eikels en kastanjes rapen in het bos. Lopen over een dik bladertapijt. Met de regenlaarzen ploeteren door de modder. Of lekker struinen over het strand, op zoek naar aangespoelde schatten. Langs de vloedlijn worden veel geheimen prijsgegeven door de zee. De natuur in Zeeland is avontuurlijk, stoer en interessant.

Natuurgidsen

Geniet van een afwisselend landschap van bossen, duinen, schorren, slikken, maar ook polders en dijken. Leer meer over de Zeeuwse natuur door op pad te gaan met een gids. Zij vertellen je alles over de planten en dieren die je onderweg ziet. Strandjutten, met een boot op pad, wandelend of op de fiets. Paddenstoelen zoeken, waterdiertjes onderzoeken, speuren naar damherten, zeehonden spotten of op vogelexcursie. Met een gids zie je vele malen meer. Op deze pagina vind je alle natuurexcursies in Zeeland.

Natuurorganisaties

De natuur is grotendeels in staat zichzelf in stand te houden. Daar waar dat niet lukt of niet wenselijk is, ligt het beheer en behoud in handen van verschillende Zeeuwse natuurorganisaties. Natuurorganisaties Nationaal Park Oosterschelde, IVN, Terra Maris, Het Zeeuws Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Stichting Landschapsbeheer Zeeland hebben de handen ineengeslagen. Zij werken samen op het gebied van natuureducatie, natuuractiviteiten en aan de promotie van de Zeeuwse natuur.

17 T/M 21 OKT

Zoldergeheimen

18 OKTOBER

Het Vogelrestaurant