Bekijk andere evenementen

Natuurgebieden - VVV Zeeland
Bekijk andere evenementen

Beleef de Zeeuwse natuur

In de Zeeuwse natuur is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Ga er op uit. Geniet van een afwisselend landschap van bossen, duinen, schorren, slikken, maar ook polders en dijken. Lekker struinen over het strand, op zoek naar aangespoelde schatten. De zon op je gezicht. Langs de vloedlijn worden veel geheimen prijsgegeven door de zee. De natuur in Zeeland is avontuurlijk, stoer en interessant.

Natuurgidsen

Leer meer over de Zeeuwse natuur door op pad te gaan met een gids. Zij vertellen je alles over de planten en dieren die je onderweg ziet. Strandjutten, met een boot op pad, wandelend of op de fiets. Waterdiertjes onderzoeken, speuren naar damherten, zeehonden spotten, paddenstoelen zoeken of op vogelexcursie. Met een gids zie je vele malen meer. Op deze pagina vind je alle natuurexcursies in Zeeland.

Natuurorganisaties

De natuur is grotendeels in staat zichzelf in stand te houden. Daar waar dat niet lukt of niet wenselijk is, ligt het beheer en behoud in handen van verschillende Zeeuwse natuurorganisaties. Natuurorganisaties Nationaal Park Oosterschelde, IVN, Terra Maris, Het Zeeuws Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Stichting Landschapsbeheer Zeeland hebben de handen ineengeslagen. Zij werken samen op het gebied van natuureducatie, natuuractiviteiten en aan de promotie van de Zeeuwse natuur.

Vlake

vanaf 15,00
Ouddorp
7 AUGUSTUS