HomeHome
Visit
Wat te doen
Evenementen
Rondvaarten
Rondvaarten in Zeeland

Rondvaarten in Zeeland

In Zeeland kun je tal van rondvaarten boeken. Van natuurvaartochten en familierondvaarten tot culinaire rondvaarten en zeehondensafari’s. Mogelijkheden genoeg. Zeeland vanaf het water is uniek. Een belevenis die je vakantie compleet maakt. Wij geven onze tips voor leuke rondvaarten in Zeeland.

Tijd om het water op te gaan!

Natuurrondvaarten

Zin om het water op te gaan? Daar krijg je geen spijt van! Ga bijvoorbeeld op natuurrondvaart over de Oosterschelde. Wist je dat dit het grootste Nationaal Park van Nederland is? Hier geniet je van mooie vergezichten, leer je meer over het Nationaal Park en misschien kom jij wel zeehonden en bruinvissen tegen!

Waar je ook grote kans hebt om zeehonden te spotten, is op de Westerschelde. Stap aan boord van een luxe rondvaartboot en vaar bijvoorbeeld vanuit Vlissingen, langs de boulevard richting Breskens. Zelfs een rondvaart op het Grevelingenmeer is mogelijk. Maak kennis met de mooiste plekken van het meer. Ook hier kom je misschien zeehonden tegen én de kans is groot dat je wilde paarden en allerlei soorten vogels spot. 

Op zeehondensafari

Wil je hoe dan ook zeehonden spotten, dan is een zeehondensafari echt een aanrader. Je gaat dan de Oosterschelde op en ontmoet de dieren in hun natuurlijke omgeving, zonder ze te storen. Hou je fotocamera maar bij de hand!

Culinaire rondvaarten

Kennismaken met Zeeuwse, culinaire specialiteiten. Ook dat kan op het water. Stap aan boord van de MS Onrust en vaar langs mosselpercelen met verse mosselen op je bord. Ook tijdens de Mossel-tour van Marstrand ontdek je meer over ‘het zwarte goud’ van Zeeland. Wat vinden jullie op de bodem van de Oosterschelde? De vangst komt op een uitzoek tafel en ga je met de kinderen onderzoeken. Voor de oesterliefhebbers is er zelfs een Oester-tour. Leuk voor jong en oud!

Kan je geen genoeg krijgen?

Ontdek meer van Zeeland