header workshop oestertoer

Workshops

Zeeland biedt volop ruimte om te ontdekken. Jezelf. De kanten die je kent. En een onbekende kant. Uitdagend en prikkelend. Soms is er wat moed nodig. Vaak is enthousiasme en een goed gevoel voldoende.

Zeeuwse workshops laten je nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Of verbeteren. Samen of alleen. Zeeland biedt je een zee aan mogelijkheden. Kunst of koken. Op het water of het land. Een keuze maken is lastig. Maar zet in ieder geval de eerste stap. Als een echte Zeeuw. Stoer en doelgericht.

Oesters zoeken

Zeewier

Ga bijvoorbeeld mee op een zoektocht bij de Oosterschelde. Op zoek naar zeewier. En natuurlijk leer je hiermee koken. En proeven. Voor lekkerbekken is ook de oester- en sushi workshop een aanrader. In deze zilte workshop leer je hoe je oesters kunt openen. En je leert de verschillende soorten Zeeuwse oesters herkennen. Let op smaak en uiterlijk. Uiteindelijk ga je ook zelf aan de slag met sushi. Vaste ingrediënten zijn roze gember, zoetzure komkommer, wasabi en zeewier.

Schilderen in de duinen.

Creatief

Zeeland biedt je ook volop gelegenheid om creatief te zijn. Heel leuk is bijvoorbeeld een theeservies beschilderen. De zee inspireert. Kies je eigen ontwerp. En ga met een bijzonder souvenir naar huis. Wil je nog een stap verder? Kies dan voor een workshop keramiek. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak je iets praktisch, zoals een vaas of schaal. Of ga je vrij werken. Zeeland geeft je de ruimte. Voor je ideeën. En je creativiteit. Natuurlijk kun je ook met penseel en pastelkrijt, acryl of olieverf aan de slag. Dat kan onder andere in Breskens. Aan zee. Met eindeloze vergezichten als inspiratie.

Klompen beschilderen

Over souvenirs gesproken. Een workshop klompen beschilderen is origineel en typisch Nederlands. Traditioneel worden klompen geel gelakt. Soms met eenvoudige versieringen. Die verschillen van plaats tot plaats. Welke kleur kies jij?