Bekijk andere activiteiten

Families en kinderen

Bekijk andere activiteiten

Families en kinderen

Stapelbedden in de slaapkamers, een speeltuin in de buurt of een zwemparadijs. Wie mee de kinders op pad gaat, moet zich voorbereiden. Soms is het strand, de Zeeuwse zeelucht en de zon genoeg. Soms zoek je net iets meer.

Speeltuinen

Spelen voedt de fantasie van kinderen. Een speeltuin binnen of buiten is de plek om je uit te leven. Klimmen, klauteren, rennen, verstoppertje doen. Zeeland kent veel verschillende speeltuinen. Van een glijbaan en een klimtoestel bij de jachthaven, tot overdekte speeltuinen in het Zeeuwse achterland. Veel strandpaviljoens hebben speeltoestellen buiten staan, maar er zijn meer bijzondere plekken waar de kinderen zichzelf kunnen uitleven. Molen de Jonge Johannes is een echt speelparadijs.

Parelroutes

Parelroutes zijn wandelingen voor het hele gezin. De routes zijn maximaal vijf kilometer en zijn interactief. Routes kunnen opdrachten bevatten, speurtochten, geluids- en beeldfragmenten voor op de smartphone. De omgeving komt tot leven en wordt onderdeel van de wandeling.

Zwemmen

In een land in zee hoort zwemmen er natuurlijk bij. Veilig zwemmen in zee doe je bij bewaakte stranden. Op de borden bij de strandovergangen staat aangegeven of er strandwachten aanwezig zijn. Maar ga ook eens naar een zwemparadijs in Zeeland. De verschillende baden en glijbanen zorgen voor een dag onvergetelijk plezier. in de zomerperiode zijn er ook verschillende openlucht zwembaden geopend.

Stranden

Parasol mee, zonnebrandcrème, emmer en schep paraat en vergeet je handdoek niet. In een land met zoveel kusten ga je natuurlijk naar het strand. En met de kinderen is een familiestrand het leukst. Speciaal voor de allerkleinsten zijn er grote palen met grote figuren erop, zodat ze altijd de weg terug kunnen vinden. De strandwachten en EHBO zorgen voor een veilige stranddag. Mocht de kleine toch in een schelp gaan staan, dan is de hulp vlakbij.
En met een ijsje of puntzak patat bij het strandpaviljoen smaakt de dag nog net iets beter.

Speciaal voor jou

• burgh-haamstede
Ouddorp
3 MEI