Fietsen in Zeeland
Bekijk andere activiteiten

Fietsen in Zeeland

Fietsen in Zeeland
Bekijk andere activiteiten

Fietsen in Zeeland

Geniet van het moois dat Zeeland te bieden heeft. Houd bij een bezoek of verblijf rekening met de actueel geldende veiligheidsregels.

De frisse zeewind in de neus, uitzicht over het water, naast de dijk zie je de schepen voorbij varen. Dat is buitendijks fietsen in Zeeland. Je vindt overal in de provincie routes waar je zo langs het water kan fietsen. Maar ook achter de dijken is het Zeeuwse landschap afwisselend en mooi in alle jaargetijden. De bloemdijken in de Zak van Zuid-Beveland zijn in het voorjaar op hun mooist. Of ontdek het landschap van West-Zeeuws-Vlaanderen en natuurgebied ‘t Zwin. Het hele jaar rond zie je daar allerlei vogels op de slikken en schorren. 

Buitendijks 

Zeeuwen leven achter dijken en dammen die hen beschermen tegen het water. Het fietsnetwerk in Zeeland laat veel van deze plekken zien. Je kunt in Zeeland buitendijks fietsen. En je kunt ook kiezen om in de wind of juist uit de wind te rijden. Dit staat op de borden aangegeven met een windvaan. 

Knooppunten

Een bunkerroute die je langs de bunkers op Walcheren voert of een route met uitzicht op de Deltawerken. In Zeeland hebben we een uitgebreid netwerk van knooppunten die je alle mooie plekken in de provincie laten zien. De wegen en paden hebben we uitgekozen op het uitzicht over land en zee maar ook op veiligheid. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Je kunt zelf bepalen hoe lang je route wordt.

Fietscafés

Een kop koffie en een goed stuk taart, even je batterij opladen en misschien ook wel meteen die van je elektrische fiets. Speciaal voor mensen die Zeeland op de tweewieler ontdekken, zijn er fietscafés. Je hoeft er niets te eten, je mag gewoon even je bidon vullen of even naar het toilet. Of voor de pechvogels onder ons: je band plakken of een pleister vragen.

Beleven

Je kunt een gids maar moeilijk op je bagagedrager zetten, maar soms is het heel leuk om iets te horen over het landschap waar je doorrijdt. Of te weten van wie het standbeeld is waar je voor staat en wat diegene voor Zeeland heeft betekend. Via de ZeelandApp en de routeplanner kun je belevend fietsen. Geluidsfragmenten die je tijdens de tocht kunt beluisteren. Je hoort alles over de natuur, de monumenten en de bezienswaardigheden die je tegenkomt.

5-sterren fietsprovincie

Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een provincie. De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk, de toegankelijkheid van de route informatie en de vele fietscafés langs de routes zijn daarbij doorslaggevend.

Lees verder

Fietsen in Zeeland

Blogs