Cadzand

Fietstips

Brouwersdam

Als je gaat fietsen in Zeeland hebben we een aantal tips voor je. De voorbereiding, je route, onderweg, we helpen je overal mee in het zadel. Of eigenlijk óp het zadel.

Nieuwvliet

De mobiele Routeplanner is te gebruiken op de tablet of smartphone. Je kunt met de mobiele routeplanner je fietsroute uitstippelen en later op locatie je gekozen route weer ophalen. Of je kiest voor een door ons uitgestippelde route in de ZeelandApp. Op de kaarten zie je ook symbolen staan die naar bezienswaardigheden, fietscafés en fietsverhuurders verwijzen.

Buitendijks fietsen

Buitendijks fietsen is in Zeeland iets wat je gedaan moet hebben. Aan de ene kant de dijk, aan de andere kant kijk je uit over het water. Er zijn diverse fietsroutes in Zeeland die buitendijks lopen. Je kunt ook kiezen voor in- of juist uit de wind fietsen. Let op de borden van het fietsknooppuntennetwerk: het windvaantje geeft aan of je op de pedalen moet staan of niet.

Fietscafé

Stap af (of op) bij een van de Zeeuwse fietscafés. Deze fietsvriendelijke horecagelegenheden bieden allerlei faciliteiten speciaal voor fietsers. Je kunt er iets eten of drinken, je bidon bijvullen of van het sanitair gebruik maken. Je kan er zelfs je band plakken. De Zeeuwse fietscafés vind je overal in de provincie. Elk fietscafé wordt bewegwijzerd vanaf het fietsknooppuntennetwerk.

MS. Hoop

De Zeeuwse Pontjes maken je Zeeland beleving pas echt compleet. Zeeland is een land van overkanten. Als je aan de ene kant staat en je ziet de overkant, wil je direct oversteken. De Zeeuwse pontjes brengen je met je fiets naar de andere kant. Kies een fietsroute waarvan een van de Zeeuwse pontjes onderdeel uitmaakt. Je bespaart jezelf uren omrijden, je kunt genieten van het uitzicht over het water en je kunt even uitrusten aan boord.

Cadzand

 Een laatste tip die je we je zeker willen aanraden: gebruik je kop en zet een helm op.

Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk en de vele Fietscafés langs de routes zijn daarbij doorslaggevend. Routebureau Zeeland is constant met verbeteringen bezig op en rond het fietsknooppuntensysteem. Zo zorgen we ervoor dat jij optimaal kunt genieten van fietsen op de grens van land en water!

Gerelateerde tags:

Ontdek meer van Zeeland