Langeafstand Fietsroutes

Langeafstand Fietsroutes

Wil je een meerdaagse fietstocht maken? De Langeafstand Fietsroutes (LF-routes) zijn ideaal voor een fietsvakantie. Deze LF-routes brengen je ook door heel Zeeland en leiden je regelmatig over buitendijkse routes en langs mooie Zeeuwse dorpen en steden. 

Beleefroute: Expeditie Delta

De Deltawerken vormen voor deze Langeafstand Fietsroute een indrukwekkende achtergrond en een prachtige verbinding tussen de eilanden in het zuidwestelijke deltagebied van Nederland. Je fietst vaak buitendijks door een schitterend landschap waar water en land elkaar afwisselen.

Langeafstand Fietsroutes

LF-1 Noordzeeroute

 Deze Landelijke Fietsroute (LF) loopt van Sluis tot Den Helder. In Zeeland fiets je door duinen, historische stadjes en een karakteristiek open landschap. Ook passeer je op dit traject diverse dammen en waterkeringen van het Deltaplan. Het golven van de zee, het wuivende helmgras en het krakende zand onder je banden: met de LF-1 ervaar je de Nederlandse kust op onovertroffen wijze. Fiets met de wind in de rug!

Langeafstand Fietsroutes

LF-13 Schelde-Rheinroute

De LF-13 start in Vlissingen en eindigt in Duisburg, Duitsland. In totaal is de route 285 km lang.  In Zeeland fiets je over Walcheren en door de Zak van Zuid-Beveland. Deze regio’s kregen in 1994 de status Waardevol Cultuur Landschap. Onderweg heb je schitterende vergezichten over de Westerschelde. Uiteindelijk fiets je via de Brabantse Wal Zeeland uit. 

Langeafstand Fietsroutes

LF-30 Breskens - Sas van Gent

De LF-30 is één van de vier dwarsverbindingen op de grote Vlaanderen Fietsroute. Deze internationale route verbindt het Deltagebied van Zeeland met de Schelde in Gent. Vandaar volgt ze de stroom over Belgisch grondgebied tot in het zuidwesten van Oost-Vlaanderen (Kluisbergen). De LF-30 is een verbindingsroute van 50 km tussen Breskens en Sas van Gent. Bij de grens sluit de route aan op de Vlaamse LF-30 Schelde-Deltaroute.

Langeafstand Fietsroutes