Mountainbiken in Zeeland

Mountainbiken over een brug

In Zeeland vind je uitdagende mountainbikeroutes waarbij je niet alleen geniet van de inspanning van het fietsen, maar ook van de prachtige Zeeuwse natuur. Je kunt op talloze plaatsen terecht voor een MTB-tocht. Lange en korte tochten over verschillende terreinsoorten.

Mountainbiken door het bos

Je kunt in Zeeland door de bossen, door duinlandschap en over het strand. Het leukste is natuurlijk off-road met je mountainbike. In Zeeland liggen verschillende mountainbikeroutes die aan al je verwachtingen voldoen. Zoals het mountainbikeparcours in Westenschouwen, cross over de duinen en door het bos.

Mountainbiken fietsroutes in het bos

In Zeeuws-Vlaanderen ligt een grensoverschrijdend mountainbikenetwerk. De routes lopen van Nederland zo over de grens naar Oost- en West-Vlaanderen. De routes zijn samen zo’n 260 kilometer lang en voeren grotendeels over onverhard terrein. Alle ruimte dus om je prima te vermaken. De routekaart ‘Mountainbikenetwerk Zeeuws-Vlaanderen’ is verkrijgbaar bij de VVV-Inspiratiepunten en in de webshop.

Mountainbiken

Langs verschillende routes vind je de Zeeuwse Fietscafés. Je kunt er even naar de wc of je bidon bijvullen. Altijd handig tijdens een inspannende mountainbiketocht, maar ook handig als begin- of eindpunt van je route.

Mountainbiken door de bossen

Gedragscode

De mogelijkheden om te mountainbiken worden sterk bepaald door het gedrag van mountainbikers zelf. Respecteer daarom voor een goede omgang met andere recreanten en een goed behoud van de natuur de MTB-gedragscode.

  • Blijf steeds op de bewegwijzerde paden en wegen.
  • Respecteer de natuur en omgeving: laat geen afval achter, breng geen beschadigingen aan en wees niet luidruchtig.
  • Voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond.
  • Fiets in kleine groepjes.
  • Geef voorrang en benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets.
  • Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk: gebruik een fietsbel.

En misschien wel het belangrijkste advies dat we je willen geven: gebruik je kop, helm op.

Routemeldpunt

Tijdens het fietsen is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan het zijn dat je toch een gebrek tegenkomt. Meld daarom onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering via routemeldpunt.nl

Gerelateerde tags: