Wielrennen Zeeland

Zeeuwse Wieler Wind 6-Daagse

Zeeland is de provincie van fietsen en wielrennen maar ook de provincie van de wind. In de Zeeuwse wind zijn wielerhelden groot geworden. Gekoppeld aan de 4 grootste wielrenners uit de Zeeuwse geschiedenis zijn een 4-tal wielerroutes ontwikkeld: de routes van de wind. Kroon hierop vormt de 5e route te weten de Zeeuwse wind route. In aanvulling hierop is een 6e route gecreëerd (enkel opgenomen in de wielergids) als eerbetoon aan Wouter Weylandt, winnaar van de giro etappe in Middelburg in 2010 en een jaar later in dezelfde ronde als gevolg van een noodlottige val om het leven gekomen.

Gekoppeld aan de 6 wielerroutes wordt de Zeeuwse Wieler Wind 6-Daagse georganiseerd, dit op initiatief van Sport Zeeland. Op 6 weekenden in juli en september staat fietsen in Zeeland centraal, dit middels een toertocht, uitgezette gezins- en e-bike tochten en fietsgerelateerde activiteiten op het event-plein.

Etappe 6: Kustroute Westkapelle

De zesde en laatste etappe van de Zeeuwse Wieler Wind 6-Daagse is de Kustroute Westkapelle. Deze vindt plaats op zaterdag 30 september. Voor meer informatie over het evenement open de card aan de linkerzijde.

Westkapelle
NIEUW
30 SEPTEMBER

Zeeuwse Wieler Wind 6 Daagse - Etappe 6

  • evenement
  • westkapelle
Fietsen dijk Westkapelle