Genieten van de zonsondergang

7 Goede voornemens die je makkelijk kunt volhouden

Heb jij al goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Deze goede voornemens zijn gemakkelijk vol te houden. In Zeeland. Want daar kun je je overal uitleven.

Fietsen langs de kust van Zeeland

Meer Bewegen

De hele dag buiten in de Zeeuwse zeelucht. Zeeland is een provincie waar je buiten actief aan je conditie werkt. Op het land of het water. Hardlopen, paardrijden, fietsen, wandelen, golfen, surfen. In Zeeland kun je je hart ophalen. Maak je gedachten leeg en laat je lichaam het werk doen.

Gezonde lamsoren

Gezonder eten

Zeeland is als een gevarieerde, gezonde voorraadkast als het om eten gaat. Mosselen, oesters en kreeft komen hier bijna rechtstreeks uit zee, op je bord. Maar behalve zilte zaligheden, kennen we hier ook zeegroenten als lamsoor en zeekraal. Vers en gezond. Ze zitten bijvoorbeeld boordevol goede stoffen, zoals omega 3 en 6 vetzuren, ijzer en magnesium. Kom genieten. Van culinaire verrassingen uit Zeeland.

Eropuit met het gezin in Zeeland

Leuke dingen doen met de kinderen

Zeeland barst van de belevenissen en attracties. Voor een dag met het gezin kun je hier alle kanten op. Op de rand van land en water hebben we hier tal van attracties. Maar ook in het binnenland is genoeg te doen. Ga op pad naar één van de Zeeuwse dorpen en steden. Struin bijvoorbeeld een weekmarkt af of ga actief op ontdekkingstocht. 

Natuur beleven in Zeeland
Foto credits: Nele Veirman

Meer de natuur in

Zeeland heeft een afwisselend landschap. Unieke natuur vol contrasten. Voor iedere liefhebber iets. Al die natte, droge, zilte en zoete natuur heeft één ding gemeen: ze is zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Ga je te buiten aan de Zeeuwse natuur.

Wandelen met hond bij Neeltje Jans

Nieuwe Plekken ontdekken

Zeeland is een archipel tussen zeearmen. Een eilandenrijk. Vroeger bestond Zeeland uit nog veel meer eilanden. Die zijn voor een deel verdronken en voor een deel aan andere eilanden vast gepolderd. De Zeeuwse eilanden zijn omringd door water. Elk deel van Zeeland laat zijn eigen kanten zien. Maar ook de overkant. Zeeland bestaat nu uit zes Zeeuwse eilanden, als je tenminste de vele onbewoonde eilandjes niet meerekent. Ontdek ze allemaal

Gezondheid verbeteren in Zeeland

Beter voor jezelf zorgen

Vergeet alle stress en drukte. In Zeeland komen lichaam en geest tot rust. Dompel jezelf onder in wellness. Van sauna, tot massages en yogasessies. Even helemaal niks. Kom in je weekend- of vakantie ritme en geef jezelf de aandacht die je verdient. 

Strandplezier Domburg

Vaak er tussenuit

Een weekend weg, een stedentrip of een lekker lange vakantie. Je komt hier tot jezelf. Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland. De stranden staan bekend als veilig en schoon. De zee is altijd dichtbij. De natuur afwisselend en contrastrijk. De vele tientallen Zeeuwse festivals zijn stuk voor stuk totaal verschillend. Bekijk 10 redenen om naar Zeeland te komen

Gerelateerde tags: