Zien en doen

Trek er op uit in Zeeland. Verken de provincie te voet, fiets of paard. Waai uit op het strand, ga lekker shoppen of geniet van alle gastronomische hoogstandjes die Zeeland te bieden heeft. Zin in een actief dagje? Leef je dan uit op de Zeeuwse attracties of ga heerlijk watersporten. Of ga op stap met een Zeeuw en beleef Zeeland als een Zeeuw. Van de duinen van Goeree tot het Zwin in Zeeuws-Vlaanderen barst Zeeland van de leuke belevenissen en attracties. Leef je uit in Zeeland.

Ontmoet een Zeeuw

Breng je een bezoek aan Zeeland?! Beleef Zeeland op een inspirerende manier. Maak een afspraak met een Zeeuw. Ervaar het warme welkom van een Zeeuw die je wegwijs maakt. Een Zeeuw met hart voor de provincie. En beleef Zeeland als een Zeeuw! En dan ook nog helemaal gratis...

Meer over Ontmoet een Zeeuw 

Ontdek Zeeland per fiets of te voet

Het afwisselende Zeeuwse landschap leent zich perfect voor een verkenningstocht per fiets. Stippel met het fietsknooppuntennetwerk je route uit of ontdek de Zeeuwse eilanden met een van de themaroutes. Wandel je liever? De Zeeuwse wandelnetwerken leiden je langs de mooiste stukjes Zeeland: stille boerenlandpaden, unieke natuur, lieve dorpjes, stoere dijken en woeste golven.

Meer over fietsen in Zeeland
Meer over wandelen in Zeeland

Naar het strand

Uitwaaien, genieten van de zon, zwemmen, dat kan natuurlijk allemaal aan de mooie Zeeuwse stranden. Maar wist je dat je er ook kunt blokarten of gillend van plezier een Water Jump van minstens vier meter hoog kunt maken? En dan zijn er nog de strandfestivals Beach Boom en Concert at Sea bij de Brouwersdam. Volop strandplezier dus in Zeeland.

Ga mee naar het strand

Watersport

Voor watersporters zijn er volop spannende sporten in Zeeland: blokarten, golfsurfen, wakeboarden, kitesurfen... thrills te over. Vooral bij de Brouwersdam zijn er eindeloos veel watersportmogelijkheden. De Water Jump is een must voor elke adrenalinejunkie.

Ontdek de Zeeuwse watersporten

Kunst en cultuur

Bezoek de Zeeuwse musea, galeries, kunstroutes en festivals voor inspiratie, om je te laten ontroeren, je te verwonderen en vooral om te genieten. Kijk hoe kunstenaars zich lieten inspireren door Zeeland en het Zeeuwse licht. Hou je van lekker actief? Leg dan een kunstroute te voet of op de fiets af door het Zeeuwse landschap.

Ontdek de kunst en cultuur van Zeeland

Routes door Zeeland

Er liggen talloze kilometers aan mooie wandel- en fietspaden klaar om je door Zeeland te voeren. Skeelerend, fietsend, wandelend of te paard kun je de mooiste kanten van Zeeland ontdekken. De door ons uitgezette routes nemen je mee langs de hoogtepunten van Zeeland. Langs de zee, stille inlagen, vogelrijke slikken en het prachtige boerenland. Meer een stadsmens? Ook de monumentale Zeeuwse steden kun je doorkruisen met onze routes.

Ontdek de mooiste plekjes van Zeeland

Sportief

Wie wil er nou nog stilzitten als er zoveel leuks te doen is? Watersporten, nordic walking, golf, pijlerklimmen, mountainbiken, paardrijden, wandelen en nog veel meer. Herontdek je sportieve zelf in Zeeland.

Ontdek sportief Zeeland

 

Natuur en excursies

De Zeeuwse natuurgebieden geven veel meer prijs wanneer je ze met een gids verkent. Er zijn ook leuke tochten. Wie wil er nou niet gaan strandjutten of het bos verkennen met een echte boswachter.

Verken de Zeeuwse natuur tijdens een excursie

Vissen in Zeeland

Zeeland heeft je als recreatieve visser of sportvisser veel te bieden en is daarom bij vissers erg geliefd! Maar wat zijn nu de beste locaties om je hengel uit te gooien en waar in Zeeland zijn hengelsport winkels te vinden?

Meer over vissen in Zeeland