Naar het strand

Uitwaaien, zandkastelen bouwen, zonnen, de mooiste zonsondergang fotograferen, kiten, blo-karten, je bruiloft vieren, putten graven, slapen en soezelen, boekjes lezen, hand in hand wandelen, over de golven staren, bandjes kijken, picknicken, zwemmen, vissen, op paalhoofden klauteren, hardlopen, putten graven… er is maar weinig waar de Zeeuwse stranden niet geschikt voor zijn. Zeeland heeft een lange kustlijn met kilometers aan fijne zandstranden waar je de tijd van je leven kunt hebben. 

Blauwe vlag

Strandvoorzieningen

De Zeeuwse stranden zijn vaak breed en hebben prachtig schoon zand. Veel stranden hebben een blauwe vlag die aangeeft dat je er schoon en veilig zwemwater vindt.  Voorzieningen verschillen per strand. Er zijn stranden met reddingsposten, zoekpalen (handig voor de kinderen), toiletgebouwen en strandpaviljoens, maar er zijn ook stranden waar je wat minder voorzieningen hebt (en doorgaans ook minder bezoekers). Op deze site staat een overzicht van alle stranden. Bij elk strand staat vermeld welke voorzieningen het heeft en welke regels er gelden. Die regels staan overigens ter plekke bij de duin- of dijkovergang ook nog uitgelegd op een handig bord. Zo weet je exact waar je met de hond mag komen, kunt vliegeren of kiten en waar naaktrecreatie mogelijk is.

Strandpaviljoen

Strandpaviljoens

Op bijna alle stranden vind je strandpaviljoens. Een heerlijke plek om even bij te komen van een strandwandeling, te genieten van een drankje bij zonsondergang of een heerlijk gegrilde vis te eten. Van loungeclubs in strak wit, tot hippe tenten met uit sloophout opgetrokken meubilair, je vindt het allemaal langs de Zeeuwse kust. Een aantal paviljoens zijn extra goed toegankelijk omdat ze speciale voorzieningen hebben getroffen voor mensen met een beperking of omdat het dijkpaviljoens zijn.

Overzicht strandpaviljoens in Zeeland

Paardrijden op het strand

Met je haren in de wind op een paard over het strand rijden, heerlijk! Even de voeten wassen in zee en dan in galop het water doen opspatten. En er is altijd wel een manege of stal in buurt waar je een paard kunt huren.

Zoek een manege

Waterjump Brouwersdam

Extreme sports en de Brouwersdam

Je kunt op veel plaatsen langs de Zeeuwse kust terecht om extreme sports te beoefenen (kiten, golfsurfen, bodyboarden, blokarten, etc) maar hét episch centrum van de watersport is zonder twijfel de Brouwersdam. Je kunt hier zowel aan de Noordzeezijde als aan de kant van het Grevelingenmeer makkelijk terecht met al je gear om het water op te gaan. Ook kun je terplekke lessen volgen en materialen huren. De ultieme kick krijg je van de waterjump waarmee je minstens vier meter boven het water vliegt.

Strandhuisje

Strandcabine huren

Huur een strandhuisje en huur comfort en gemak op het strand. Al je spulletjes bij de hand, geen gedoe. Een strandhuisjes huur je inclusief stoelen, wind- of zonnescherm, tafeltje en soms ook een parasol. Zonder problemen in een ligstoel ploffen of op een winderige dag lekker met z’n tweeën romantisch wegkruipen achter je windscherm. Handig, zo’n strandhuis!

Bekijk waar je een strandcabine kan huren