Oester

Lekker Zeeuws

Zeeuwse streekproducten zijn er volop! Je denkt meteen aan bolussen, babbelaars, mosselen en oesters maar er is meer. Spruitjes, asperges, zwarte bessen, ansjovis, stoere bieren, lamsvlees, kaas en vele andere lekkernijen. Vele producten zijn verkrijgbaar direct bij de telers, verser kan niet!

In de routewaaier “Lekker Zeeuws” zijn 12 routes opgenomen die je langs de adressen leiden waar je streekproducten kunt proeven of meenemen. Proef de Zeeuwse heerlijkheden op een terras of stop bij één van de bijzondere adresjes onderweg. Onderweg zie je de gewassen groeien en de fruitbomen bloeien, ontdek Zeeland en haar producten!

Proef en beleef Zeeland

Proef & Beleef Zeeland, een unieke ‘ontmoetingsplek’ van Zeeuwse producten van ’t land en uit de zee. Het is een initiatief van Stichting Lekker Regionaal Product, hét netwerk van vissers, telers, kwekers, producenten, horecaondernemers en detailhandel met passie voor Zeeuwse streekproducten. De stichting maakt zich sterk voor meer streekproducten op het bord en in het schap.

Met Proef & Beleef Zeeland biedt Stichting Lekker Regionaal Product iedereen de mogelijkheid om passie voor Zeeuwse (streek)producten en Zeeland uit te dragen, naast het exclusieve streekkeurmerk Zeker Zeeuws®. Via www.proefenbeleefzeeland.nl worden alle aangesloten bedrijven en hun producten en diensten op een frisse en zo toegankelijk mogelijke manier gepresenteerd. Naast de smaakmakers van het land en uit de zee wordt aandacht geschonken aan ambachtelijke producten van slagers, telers, kwekers en bakkers. Maar ook kunst- en care producten van Zeeuwse oorsprong en boeken over streekproducten en de streek worden getoond. En nog zoveel meer. Laat je verrassen...

Bezoek de website

Proeven meenemen en beleven

Zorg er ook voor dat je energie tijdens het fietsen op peil blijft. Stap eens af bij een van de bedrijven onderweg. Heerlijke streekproducten proeven op een zonnig terras, lekkers voor thuis meenemen bij de boerderijwinkel of een kijkje nemen tussen de koeien. Een bijzondere ervaring!

Kijk hier voor een overzicht van de adressen.