Veers Verleden

Al in de Romeinse tijd was Walcheren bewoond gebied, met Domburg als belangrijke handelsplaats. Door de eeuwen heen is er om het voormalige eiland gestreden door indringers van buitenaf en met het water. Boeren hebben zich van oudsher in het gebied gevestigd en nadat Vlaamse monniken grote delen van Walcheren hadden ingepolderd is de welvaart op het eiland sterk toegenomen. De vruchtbare Zeeuwse klei was zeer geschikt voor landbouw en de overzeese handel floreerde.

Het landschap is sterk getekend door het verleden. Overal in het landschap zijn elementen zichtbaar welke het verhaal van een lange historie vertellen. Vliedbergen, grote landhuizen, restjes van dorpen, kreken en bunkers: al deze elementen hebben hun eigen plek in de historie van de huidige gemeente Veere. Het landschap herbergt een schat aan verhalen, deze verhalen zijn tot leven gebracht met dit project. Laat je meenemen op een interactieve manier door het Veers Verleden!.

Routes:

3 karakters nemen je mee om het verleden van Veere te ontdekken:

De onderzoeker

De onderzoeker gaat op zoek naar kennis. Hij experimenteert graag en zoekt alles tot op de bodem uit.

De avonturier

Duik samen met de avonturier in de oude, spannende verhalen. Door het oplossen van raadsels en opdrachten ontdek je de verborgen schatten uit de omgeving.

De kunstenaar

Kijk door de ogen van de kunstenaar. Hij is creatief en out of the box.