Shoppen in Zeeland

Bij een beetje vakantie hoort ook minstens één shoppingtrip. Al was het maar om cadeautjes voor het thuisfront in te slaan. Naast leuke souvenirs vind je in Zeeland ook heerlijke streekproducten waarmee je ook na thuiskomst Zeeland nog kunt proeven, alles wat je nodig hebt voor je favoriete watersport, buitensportartikelen, boeken en natuurlijk heel veel mooie kleding en sierraden.

Zeeuwse knop bakblik

Souvenirs

Bijna elk toeristisch plaatsje van Ouddorp tot Sluis heeft wel souvenirwinkels (of VVV’s met souvenirs) waar je babbelaars, streekproducten en andere leuke Zeeuwse hebbedingen kunt kopen. Hét Zeeuwse souvenir is de Zeeuwse knop. De knop (in de vorm van een grote bol met kleine bolletjes er omheen) werd vroeger als sierknoop gebruikt. De knop heeft een tweede leven gekregen als hanger en als ring, maar de vorm is zo populair dat je nu ook bakvormen, zeepjes en ornamenten in Zeeuwse knopvorm kunt kopen.

Weekmarkt Hulst

Markten 

Je dagelijkse boodschappen kun je er goed (en goedkoop) halen. Lekker vers. Maar de Zeeuwse markten zijn ook gewoon leuk om mensen te kijken. Van oudsher is de marktdag de dag dat de mensen uit de dorpen naar de stad komen en dat geldt nog altijd een beetje. Wil je iemand in klederdracht spotten, dan is een marktdag een van je beste kansen.

Markten vind je in de Evenementenkalender

Boerderijwinkels

Boerderijwinkels

Of het nou gaat om kaas die je direct bij de producent koopt, knapperverse biogroente- en fruit of een paar lekkere streekproducten die je mee naar huis wilt nemen, je kunt op het platteland van Zeeland goed terecht. Zeeland kent talloze boerderijwinkels variërend van een kraampje langs de weg tot een winkel met een terrasje erbij waar je tijdens een fietstocht kunt genieten van en vers glaasje karnemelk.

Shoppen bij de VVV

Stoere Zeeuwse tassen, gadgets voor op je fiets, souvenirs voor het thuisfront en andere cadeautjes, wandelkaarten, skeelerroutes en fietsroutes, je vindt het allemaal in de VVV-inspiratiepunten. Online je VVV goodies kopen kan natuurlijk ook in onze webshop.


Hulst

Winkelstad Hulst

Hulst is een stad met een leuke mix van ketenwinkels en particuliere zaken. Het is ook lekker winkelen in Hulst door de vele cafés, restaurants, ijssalons en broodjeszaken. De winkels zijn hier op zondag ook geopend.