Sport in Zeeland

Wandelen Cletemspolder Groede

Wandelen

Bijna de hele provincie is dooraderd met een wandelroutenetwerk. Dankzij dit netwerk kun je heel makkelijk je eigen route en afstand bepalen. De routes zijn zo aangelegd dat ze langs de mooiste stukjes Zeeland komen en vaak over speciaal aangelegde onverharde paadjes (over akkerranden en dor natuurgebieden) gaan. Wandelen was nog nooit zo leuk!

Meer over wandelen in Zeeland

Paardrijden

Paardrijden

Verken de Zeeuwse eilanden te paard. Over strand rijden is altijd prachtig. Even de voeten wassen in zee en dan in galop het water doen opspatten. Er zijn in Zeeland ook meerdere ruiterroutes speciaal uitgezet waarbij je tocht vaak over speciaal aangelegde ruiterpaadjes voert. En er is altijd wel een manege in buurt waar je een paard kunt huren.

Overzicht Zeeuwse ruiterroutes

Zoek een manege in de buurt

Zeilen Veere

Watersport

Van zeilen tot waterskiën en van waterjumpen tot wakeboarden, het kan allemaal in Zeeland. Langs de hele kust vind je surfscholen waar je surf- of kiteles kunt nemen. En had je er al eens aan gedacht om stand up paddling te gaan doen. Een complete workout voor je hele lijf! 

Ontdek de watersportmogelijkheden van Zeeland

Sportief met de kinderen

Met hun kleine wielen fietsen kinderen niet half zo hard als een volwassene en dus zijn er speciale kinderfietsroutes. Deze voeren langs attracties en bezienswaardigheden die speciaal voor kinderen extra leuk zijn. Bovendien zijn ze makkelijk in te korten zodat de kleinste fietsertjes geen al te lange tochten hoeven maken. Strand en zee zijn in feite ook een grote sportattractie. Maar bij slecht weer kun je nog steeds lekker met de kinderen gaan zwemmen. Veel  vakantieparken hebben zwembaden, maar her en der door de provincie vind je ook andere zwemparadijsjes.

Het overzicht met zwembaden staat onder dagactiviteiten

Nordic Walking

Nordic walking

De hele provincie is geschikt om met je nordic walking poles te verkennen. Er liggen prachtige wandelroutes door de hele provincie en met het Wandelknooppuntennetwerk kun je zelf je route bepalen. Bijna overal is er vlak terrein, maar wil je een pittigere wandeling dan zijn de duinen ook zeker geschikt. Op Walcheren zitten er tussen Vlissingen en Dishoek en tussen Zoutelande en Westkapelle lekker pittige hoogteverschillen. Westerschouwen en de duinen van Goeree hebben een eindeloos brede duinenrij waar je af en toe ook flink je benen voelt. Nog geen ervaring met nordic walking? Dan kun je ook een clinic volgen bij een gediplomeerd instructeur.

Golfen Domburg

Golf

Het weidse Zeeuwse land leent zich uitstekend voor een mooie, vlakke golfbaan. Je vindt dan ook door de hele provincie driving ranges en golfbanen. De bijzonderste golfbaan van Zeeland ligt zonder twijfel in Domburg in de duinen. Niks vlak, overal uitdagende heuveltjes en de rough is hier ook echt rough.

Overzicht golfbanen