Golfen in Zeeland

Golf speel je voor de rust en ontspanning. Zeeland bied je tal van aantrekkelijke golfbanen. Onthaasten in de prachtige natuur. Of gezellig samen met familie en vrienden een ronde spelen. Wie golf speelt, kent het plezier. Elke slag is opnieuw een uitdaging. Een goede, verre slag geeft je een kick. Dat is waar het omdraait. En kijk eens om je heen. Geniet van het landschap. De rust. Dit is Zeeland. Je ziet het. Je ruikt het. De zilte zeelucht maakt golven in Zeeland uniek.

Golfen bij de golven. Het kan niet anders dan dat Zeeland golfers alle ruimte biedt. Nergens in Nederland zijn er zoveel banen die de zilte zeewind en de vele zonuren als extra hebben. Sommige banen bieden uitzicht op zee. Andere liggen in een boeiend natuurgebied. Voor iedereen die van golfen houdt, is in Zeeland een passende golfbaan te vinden.

Domburgsche Golfbaan

Walcheren

De Domburgsche Golfbaan is een van de oudste golfbanen in Nederland. De ligging in de duinen maakt de Domburgsche tot een echte ‘links’ course. Natuurlijk met uitzicht op zee. De golfbaan wordt vaak omschreven als een van de mooiste 9-holes banen van het land. De wind maakt iedere ronde extra uitdagend. Ook op Walcheren is Golfbaan De Zeeuwsche. Deze ligt aan de rand van Middelburg. Het is een prachtige 9 holes baan. Kenmerkend is de grote hoeveelheid water. Hierdoor is de baan ook een uitdaging als je een ervaren golfer bent.

Golfbaan Molenberg

Schouwen-Duiveland

Eigenlijk vind je aan iedere Zeeuwse overkant wel een aantrekkelijke golfbaan. Bij Bruinisse ligt de fraaie 18-holes wedstrijdbaan van Golfclub Grevelingenhout. De baan ligt op een groot terrein. Oorspronkelijk bestaande uit landerijen en bossen. Uniek gelegen langs het Grevelingenmeer. Rustig, landelijk en een ware uitdaging! In Burgh-Haamstede vind je golfbaan De Molenberg. Een prachtige baan. En met een moeilijkheidsgraad waar menig geoefend golfspeler zich op stuk bijt. Bovendien een fraaie omgeving. Met waterpartijen, bunkers, bossen, struiken en weilanden.

De Goese Golf

Zuid-Beveland

Zuid-Beveland heeft twee golfbanen. De Goese Golf is het grootste golfcomplex van Zeeland. Hier vind je onder andere een uitdagende 18 holes wedstrijdbaan. Het is een fraaie, waterrijke parkbaan. Aangelegd in het Zeeuwse polderlandschap. De baan heeft brede fairways, kreken en waterpartijen. De ligging van Golfcentrum Reymerswael in Rilland-Bath is uniek. Aan de Westerschelde. Hier komen Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen samen. Het is een 18-holes sea-side course. Met weidse uitzichten over het Schelde-Rijnkanaal, de Westerschelde en de Brabantse Wal. Eigenlijk is je grootste tegenspeler hier de wind. Die is altijd aanwezig. En geeft nooit op.

Golfbaan Axel

Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeuws-Vlaanderen tot slot vind je in iedere windrichting een baan. Golfclub ‘De Brugse Vaart’ in Oostburg is een uitzonderlijke locatie. De baan ligt aan de oevers van het oude Zwin. In het ongeschonden, uitgestrekte landschap van Zeeuws-Vlaanderen. Geniet van de verscheidenheid aan bomen en planten. Bewonder de rondtrekkende pelikanen. De golfbaan van de Golfvereniging “De Woeste Kop” in Axel heeft een meer parkachtig karakter. Het terrein is ontstaan door het opspuiten van grond uit het in de jaren 60 verbrede kanaal van Terneuzen naar Gent. In Lamswaarde is iedereen welkom voor een partijtje Short- Golf. Ook als je nog nooit golf hebt gespeeld, kun je op de short golfbaan van de Petrus en Paulus Hoeve uitstekend uit de voeten. Zo ontdek je hoe leuk golfen is.

Alle golfbanen weten hoe fijn het is om na afloop lekker te kunnen ontspannen. Met een goed glas wijn of bier. En een smaakvolle maaltijd. Bij iedere golfbaan kun je daarvoor terecht. Met zoveel aantrekkelijke golfbanen vind je in Zeeland ook verschillende mogelijkheden om je golfuitrusting te kopen, huren of laten repareren.