Paardrijden

Ruiterroutes in Zeeland

Paardrijden op het strand

Paardrijden in Zeeland kun je op het strand, door het bos of de duinen. In heel Zeeland liggen verschillende ruiterroutes. Ze gaan over verharde en onverharde wegen en paden. Ontdek met je paard de ruiterroutes en menroutes in Zeeland via het knooppuntennetwerk. In de webshop en bij onze VVV-Inspiratiepunten kun je kaarten van verschillende gebieden in Zeeland krijgen. Zo kun je vooraf je route voor jou en je paard uitstippelen.

Noord-Beveland

Het ruiternetwerk Noord-Beveland laat je kennismaken met de uitgestrekte polders van het Bevelandse platteland. Maar ook duinen, slikken en kreken slingeren door het Noord-Bevelandse landschap. Het eiland staat bekend om zijn inlagen. Die zijn ontstaan door de aanleg van reservedijken. Het tussenliggende, lager gelegen land, trekt vogels aan en er groeien bijzondere planten. Struin er doorheen met je paard. Er lopen verschillende ruiterroutes door de natuurgebieden op Noord-Beveland.

Paardrijden naast het water

Schouwen-Duiveland

De brede zandstranden aan de Noordzeekust van Schouwen-Duiveland vragen om een lange buitenrit. De natuurstranden aan de Schouwse kust zijn het hele jaar door toegankelijk voor ruiters. Maar het eiland heeft veel meer mooie ruiterroutes. Door natuurmonument Kop van Schouwen lopen verschillende ruiter- en menroutes. In de polders van Schouwen-Duiveland liggen rustige landwegen waar je met paard en wagen in alle rust rond kunt trekken.

Paardrijden in de zee

Walcheren

Stappen over de duinen, door natuurgebied De Manteling of langs oude landgoederen in de Walcherse polders. Op de ruiterkaart Walcheren kun je jouw ideale ruiterroute vooraf uitstippelen. Het eiland Walcheren kent een rijke historie en dat zie je overal langs de ruiter- en menroutes terug. Het routenetwerk heeft ook 19 kilometer strand in de routes opgenomen. In galop over de kust van Walcheren!

Paardrijden op het strand

Goeree-Overflakkee

Watergat-Vogelnest en De Vliegers zijn twee ruiter- en menroutes op Goeree-Overflakkee. De ruiterroutes voeren dwars door de Flakkeese polders. Uitgestrekte stukken land met kreken en dijken, met hier en daar een boselement. Langs de ruiter- en menroute staan panelen met informatie over de vogels en de natuur die je onderweg tegenkomt. Ruiterroute Watergat-Vogelnest is 7 kilometer en De Vliegers is 17 kilometer, ze kunnen gecombineerd worden.

Paardrijden over de dijk
Paardrijden op het strand

Bewegwijzering

De bewegwijzering van alle routes wordt continu gecontroleerd. Mocht je desondanks toch een gebrek tegenkomen, meld het dan via routemeldpunt.nl.

Paardrijden op het strand

Veiligheid

Neem bij het buitenrijden de volgende regels in acht met oog op de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers:

  • Draag altijd een veiligheidshelm/cap;
  • Houd zoveel mogelijk rechts of rijd door de berm als je niet op een ruiterpad bent;
  • Laat je paard niet van de beplanting eten en laat je paard niet drinken uit de vennen. Dit kan schade toebrengen aan de natuur en je paard;
  • Kom niet op voetpaden;
  • Passeer medeweggebruikers altijd stapvoets;
  • Rijd stapvoets in de bermen naast een fietspad;
  • Ga niet op pad in het (schemer)donker, tenzij je bent voorzien van goede verlichting en reflecterende kleding.
Gerelateerde tags: