Wielrennen brochure

Zeeland daagt je uit

Zeeland positioneren als water-, beach- en wielerprovincie doen we onder de vlag van “Zeeland daagt je uit”, want dat is wat Zeeland met je doet. Of je nu een beginner of toptalent bent, Zeeland heeft altijd ergens een plek die je uitdaagt.

Beachsport

Zon, zand, water, wind. Sporten in Zeeland, dat is sporten met de elementen. Dat is spelen op stranden die maar niet op lijken te houden, zo groot. Op het lekkerste zand voor een sprong of duik. Waar je het vaakst in Nederland de zon op je huid voelt. Met prachtige uitzichten van magnifieke duinpartijen en zeeschepen die voorbij komen. En altijd het geluid van de ruisende zee en brekende golven. Zeeland daagt je uit.

 Meer over de Zeeuwse stranden

Kitesurfen

Watersport

Zon, zand, water, wind. Sporten in Zeeland, dat is sporten met de elementen. Dat is snelheid maken op het Veerse meer, freestylen op het Grevelingenmeer of golven pakken op de Noordzee. Zeilen tussen zeehondenzandplaten, opkijkend naar gigantische zeeschepen. Altijd in het gezelschap van de wind en deining. Soms zacht maar vaak hard. Zeeland daagt je uit

Meer over watersport in Zeeland

Wielrennen

Wielersport

Zon, zand, water, wind. Sporten in Zeeland, dat is sporten met de elementen. Dat is trappen door de weidse polders en eilandhoppen over dammen en dijken. Snelheid maken op de buitendijk, met opspattend zeeschuim rond je oren. Altijd in het gezelschap van de wind. Soms mee maar vaak ook tegen. Zeeland daagt je uit.

Meer over wielrennen in Zeeland

Kenniscentrum Events Zeeland

Het Kenniscentrum Events Zeeland is dé vindplaats van kennis en expertise van sportevenementen op het gebied van de drie Zeeuwse kernsporten: watersport, beachsport en wielersport. Heb je als organisator behoefte aan ondersteuning bij een evenement of bij het professionaliseren of upgraden ervan? Neem eens een kijkje op het Kenniscentrum Events Zeeland! Vind hier het laatste nieuws of stel een vraag aan het professioneel E-team.