Mooiste stranden Zeeland
Mooiste stranden Zeeland

De mooiste stranden van Zeeland

Flaneren bij zonsondergang op het goudgele strand van Cadzand. Wakker worden met uitzicht op het strand van Vlissingen. Of een hele middag slenteren langs de strandpaviljoens van Ouddorp aan Zee. Ontdek zelf waarom de uitgestrekte stranden van Zeeland tot de mooiste en schoonste van Nederland behoren.

Met een kustlijn van 650 kilometer wordt kiezen moeilijk. Maar variatie is leuk. Daarom hier enkele suggesties voor de leukste, mooiste, gezelligste en meest bijzondere stranden van Zeeland. De Zeeuwse kustlijn en de binnenwateren blinken uit in diversiteit.

Berkenbosch, Oostkapelle - (Walcheren)

De stranden van Oostkapelle zijn niet alleen mooi maar behoren ook tot de schoonste stranden. En er zijn delen waar je het hele jaar door ook je hond (aangelijnd) mee mag nemen. Het strand bij Berkenbosch geldt als het meest hondvriendelijke strand van Walcheren. In het gelijknamige strandpaviljoen verkoopt men hondenbier, hondensnacks en hondenspeelgoed. Baas en hond kunnen zo samen proosten met een biertje op het strand.

't Zwin, Cadzand-Bad - (Zeeuws-Vlaanderen)

De zuidelijkste badplaats van Nederland is Cadzand. Hier vind je een 11 kilometer zandstrand. Omgeven door de mooie Zeeuwse natuur. Met slikken, schorren en oude polders. Cadzand is bovendien bekend om zijn miljoenen jaren oude haaientanden. Deze vind je hier gewoon langs het strand. Een haaientand is een geweldig souvenir. Een zeef, een emmer en een schepje. Meer heb je niet nodig voor urenlang strandplezier. Bij eb wandel je zo van het strand langs natuurgebied het Zwin. Richting de chique Belgische badplaats Knokke. 

Retranchement

't Zwin

  • strand
  • retranchement

Banjaardstrand, Kamperland - (Noord-Beveland)

Het strand van de Banjaard is een gezellig familiestrand. Het is wel 3 kilometer lang. En het behoort al jaren tot de schoonste en mooiste stranden van Nederland. Het uitzicht is bijzonder Zeeuws. Achter je liggen de duinen. Voor je de zee. En kijk je naar rechts dan zie je de Stormvloedkering glinsteren in de zon.

Breezand, Vrouwenpolder - (Walcheren)

Vrouwenpolder grenst aan het natuurpark Oranjezon, het Veerse Meer en aan Breezand. Het strand is het breedste strand van Zeeland. Hier beleef je Zeeland optimaal. Hou je van rust en ruimte, maak dan een strandwandeling tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Eindeloos. Zo lijkt het. Zelfs op de meest warme zomerdag, is het hier rustig. Geniet je van actie? Loop dan de andere kant op. Met wat geluk zie je spectaculaire kitesurfers in actie.

Vrouwenpolder

78. Breezand

  • strand
  • vrouwenpolder

Domeinen 2, Westenschouwen - (Schouwen-Duiveland)

Dit prachtige stuk Zeeland is meer dan alleen maar strand. Het is ook vooral natuur. Je kunt er lange wandelingen maken. Door prachtige bosachtige omgevingen. Afgewisseld met de ongerepte kustlijn. De Domeinen zijn vier stranden naast elkaar op de kop van Westenschouwen. Familie- en sportstrand Domeinen 2 biedt ruimte aan families en sporters. De stranden bij Westenschouwen zijn breed. Ze kijken uit op de Oosterscheldekering. De zee hier maakt deel uit van de 'Voordelta'. Een beschermd natuurgebied met veel vogels, vissen en zeehonden.

Westenschouwen

Domeinen 2

  • strand
  • westenschouwen

De Hoge Hilt, Zoutelande - (Walcheren)

Het strand bij duinovergang de Hoge Hilt is een van de stranden voor Zoutelande. Het wordt hier ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Dit vanwege de beschutte ligging. Het strand staat bekend als een sportstrand. Actieve watersporters komen hier zeker aan hun trekken. Voor een actief strandbezoek moet je zeker hier zijn. Als bonus: veel zon. Nog altijd scoort Zeeland en ook Zoutelande hoog in de zonurenstatistieken.

Westerduinpad, Ouddorp - (Goeree-Overflakkee)

Een gezellig ruim strand. Heerlijk voor gezinnen. Er zijn speelgelegenheden voor de kinderen. En strandpaviljoens om gezellig iets te drinken of eten. Je kunt ook een rustige plek opzoeken. Geniet van het uitzicht!

Nollestrand, Vlissingen - (Walcheren)

Het Nollestrand in Vlissingen ligt vlakbij de boulevard. Het is een populair familiestrand. Geliefd bij toeristen en bij de Vlissingers zelf. Het strand ligt vlakbij de vaargeul in de Westerschelde. Je ziet grote zeeschepen heel dichtbij voorbij komen. Door de golfslag van de boten werd al menig strandlaken nat. Na een dag strand vooral geen haast hebben. Flaneer gerust nog eens over de boulevard. Drink of eet wat in de vele restaurants of cafés. Een goede combi tussen stad en strand!

Badstrand, Domburg - (Walcheren)

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. Dat merk je. De mondaine sfeer hier is uniek. Het brede zandstrand loopt door tot aan Westkapelle. Het strand staat bekend om zijn karakteristieke paalhoofden. Rijen strandhuisjes en een prima sfeer. Na het strand vind je in Domburg tal van terrassen om gezellig iets te eten of drinken. Ook het duingebied rondom Domburg is prachtig. Een perfecte bestemming, ook in de winter.

Vuurtorenpad, Nieuw-Haamstede - (Schouwen-Duiveland)

Vuurtorenpad is een familiestrand. Vlakbij vuurtoren Westerlicht bij Nieuw-Haamstede. De naam van het strand verwijst naar vuurtoren Westerlicht. De karakteristieke vuurtoren herken je misschien nog. Van het vroegere biljet van 250 gulden.

Nieuw-Haamstede

Vuurtorenpad

  • strand
  • nieuw-haamstede

Dishoek (Walcheren)

Fijne strandtenten en een lekker breed strand. Dus veel ruimte voor jezelf. Dat klinkt goed. Het strand bij Dishoek ligt achter enorm hoge duinen. Tot soms wel 50 meter hoog! Klim dus ook eens die duinen op. En geniet van een prachtig uitzicht. De langsvarende schepen, strandhuisjes en het gezellige plein met terrassen. Dit is een prima stek.

Gerelateerde tags: