De schone stranden van Zeeland

Zeeland is de provincie met de meeste stranden. En natuurlijk ook met de meeste Blauwe Vlag stranden. Er is dus altijd wel een strand met een Blauwe Vlag in de buurt. Op Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen; overal vind je één of meerdere stranden waar de Blauwe Vlag wappert. Een trots baken. Daar kun je tijdens je verblijf in Zeeland heerlijk vertoeven.

Een schoon strand en goede kwaliteit zwemwater. Dat staat garant voor zorgeloos vakantieplezier. Veel Zeeuwse stranden bieden dat. En nog veel meer. Je vindt er strandbewaking, een EHBO-post, toiletten, afvalbakken en voorzieningen voor minder validen. Daarom worden veel Zeeuwse stranden jaarlijks onderscheiden met een Blauwe Vlag. En dat is een goed teken. Want zo’n vlag krijg je niet zo maar.


De onderscheiding Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding. Die wordt toegekend aan stranden die aantoonbaar schoon en veilig te zijn. Het doel van de Blauwe Vlag is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water. Mooie natuur en een gezond milieu. Het keurmerk moet ieder jaar opnieuw verdiend worden. Dat is alleen maar positief. Zo weet je zeker dat de kwaliteit ieder jaar blijft gewaarborgd.

Ook voor een stranddag kun je een bewuste keuze maken. Want, alle stranden zien er misschien hetzelfde uit. Maar er is tóch verschil. Op een Blauwe Vlag strand is het zwemwater van uitstekende kwaliteit. Het strand wordt schoongehouden. Je kunt er naar toilet gaan. En je hoeft je afval niet mee naar huis te nemen. Bovendien, mocht je onverhoopt medische hulp nodig hebben, dan is de EHBO er. Voor jou of je kinderen. Een ander belangrijk aspect van een Blauwe Vlag strand is de voorlichting. Je wordt actief voorgelicht over, duinen, zee en bebossing. Zo word je je bewust van wat je zelf kunt doen. Maar een Blauwe Vlag strand is in de allereerste plaats natuurlijk gewoon een heel fijn strand. Je vindt er alles voor een topdag aan zee.

Gerelateerde tags: