Paardrijden op het strand Renesse

Ruiteren op het strand

Panoramaweg Domburg - Westkapelle

Paardrijden op de Zeeuwse stranden. Voor veel ruiters is niets zo fijn als dat. Het ultieme gevoel van vrijheid. Voor jezelf en je paard. De wind. De zilte geur van de zee. Galoppeer door de branding. Eindeloos. En voel de rust over je komen.  

Paardrijden bij zonsondergang

In galop over de brede stranden van de Zeeuwse kust. Dat is een heerlijke manier van actief uitwaaien op het strand. Over strand rijden is altijd prachtig. In ieder seizoen. Even de voeten wassen in zee. Dan in galop het water doen opspatten. In Zeeland zijn meerdere ruiterroutes uitgezet. Daarbij voert je tocht je vaak over speciaal aangelegde ruiterpaden. Zin in een strandrit? Houd dan wel rekening met het badseizoen. De stranden zijn in die periode overdag niet toegankelijk voor ruiters. Informeer je vooraf goed. Bij iedere strandopgang staan duidelijke informatieborden. Daarop kun je lezen wanneer je met je paard welkom bent op het strand.

Paard en wagen

Ook in de duinen kun je prachtige tochten maken. Er zijn verschillende ruiterpaden. Heerlijk om deze gebieden te paard te kunnen ontdekken. Je kijkt je ogen uit. De natuur is zo mooi. En eigenlijk in ieder seizoen. Natuurmonument ‘De Kop van Schouwen’ telt zeker 1.100 hectare aan bos- en duingebied. Allemaal aan jou om te ontdekken. Ruiters krijgen er ruim baan. Je vindt er diverse ruiterpaden en rustige landwegen. Geweldig voor een tocht. Ook met paard en wagen. In het ruiterroutenetwerk op Walcheren is 19 kilometer strand opgenomen! Dat betekent lekker galopperen en uitwaaien. Ook in het routenetwerk in West Zeeuws-Vlaanderen vind je mooie strandritten.

Paardrijden strand en zee

In Zeeland zijn verschillende maneges gevestigd. Bij sommige maneges kun je met een paard het strand op. Natuurlijk onder begeleiding. Of een heerlijke rit door de duinen maken. Ook voor kinderen bestaat de mogelijkheid tot het huren van een pony. Een geweldige belevenis. Zo vergeet je je vakantie in Zeeland nooit meer.

Strand

Natuurlijk is ook je eigen paard welkom in Zeeland! Jij verblijft bijvoorbeeld in je eigen accommodatie. En je paard staat veilig en comfortabel bij één van de maneges die vakantiestalling aanbieden. Mooi geregeld! Zo kun je met je eigen paard het strand op voor een mooie tocht. In Zeeland vind je ook een ruime keuze aan vakantiehuizen mét paardenstalling. In Zeeland vind je die volop! Dat is helemaal ideaal voor de op en top paardenliefhebber. Ook zijn diverse strandpaviljoens en restaurants ‘paardvriendelijk’. Met andere woorden: je bent daar welkom tijdens je rit.

Gerelateerde tags: