Uitgaan in Zeeland

Plan je ideale dagje uit

Goes

• oostburg
Toon meer

Uitgaan in Zeeland

Zo maar een glas aan de bar. Of ga je liever een hele avond op stap. Zeeland heeft je van alles te bieden. Van gezellige cafés en bars tot stijlvolle restaurants en discotheken. Verspreid over Zeeland vind je bioscopen en filmhuizen. En natuurlijk zijn er theaters en podia. Van het vroege voorjaar tot diep in de herfst is Zeeland een echte festivalprovincie. De zee en de stranden zorgen voor het ultieme festivalgevoel. Film, theater en vooral veel muziek.

Pintje pakken

Grand-cafés, eetcafés, bruine kroegen, feestcafés. Zeeland is een provincie waar je goed een pintje kunt drinken. Een Zeeuwse kroegentocht tijdens een lange stapavond. Of een rustige avond. Lekker loungen met goede clubmuziek. En misschien een afzakker in het dorpscafé.

Discotheken

Dansen, genieten, feesten. Discotheken weten de beste muziek van dit moment voor je te regelen! Dj’s zwepen je op met hun eigen, herkenbare geluid. Veel disco’s en dancings zijn het hele jaar openen. In Renesse en sommige andere plaatsen komen in de zomermaanden nog enkele bij. Een geweldige mix van licht en geluid. Genoeg voor een hele avond (of nacht) plezier.

Restaurants

Zeeland is een provincie voor lekkerbekken. Vis, mosselen, oesters, kreeft. Verser dan hier eet je ze niet. Geniet van een lange avond aan tafel. Met puur en eerlijk eten, fijn gezelschap en een goed glas wijn. Zin in een écht unieke avond? Reserveer dan tafel bij een van de Zeeuwse sterrenrestaurants. Hier prikkel je al je zintuigen. Culinaire topprestaties, ultieme gastronomie. Een avond om niet te vergeten.

Bioscopen

Zeeuwse bioscopen en filmhuizen draaien een breed genre aan films. Kies je voor een romantische comedy of een thriller waardoor je op de punt van je stoel zit? Ook documentaires en arthouse films staan regelmatig op het programma. Ook kinderen komen aan hun trekken. Heerlijk wegdromen bij een 3D-animatie met zak popcorn. Een goed idee voor een regenachtige dag.

Podia

Kleine, intieme podia in de Zeeuwse dorpen. Grote schouwburgen en poppodia in de Zeeuwse steden. Een inspirerende avond uit is zo geregeld. Cabaret, folkmuziek, toneel, pop, opera, hiphop, rock, ballet, stand up comedy of dans. De keuze is ruim in Zeeland.

Festivals

In de (na)zomermaanden zijn er in Zeeland talloze feesten en festivals. Bijna elk dorp heeft zijn eigen popfestival. Er zijn jazzfestivals en inspirerende kunstroutes. En wat te denken van de kermissen, visserij- en havenfeesten, sportwedstrijden en meer. Genoeg om een hele vakantie mee te vullen. En meer. Zeeuwse festivals hebben (internationale) allure. Plof neer op het zand om te genieten van een goede band. Geniet met de kinderen van spannend straattheater. Of laat je meeslepen door unieke films of theater op bijzondere locaties.