Colijnsplaat

Wandelnetwerk Eindeloos Eiland

Wandelen bij de Zeelandbrug

Eindeloos wandelen op Eindeloos Eiland

Wandelen op Noord-Beveland geeft je het ultieme eilandgevoel. Vanaf de dijken heb je weids uitzicht over het Veerse Meer of de Oosterschelde maar ook over het polderlandschap. Met bijna 150 kilometer wandelnetwerk ontdek je de slikken en schorren, inlagen en authentieke dorpen op het eiland. Met het knooppuntensysteem van het wandelnetwerk bepaal je zelf je route en je afstand. Met de kaart ‘Eindeloos Eiland’ kun je je route uitstippelen en de kaart voorziet je ook van achtergrondinformatie over Noord-Beveland.

Hert bij Goudplaat

Overal vogels en natuur

Noord-Beveland heeft veel natuurgebieden. Langs het Veerse Meer vind je onder andere de Schotsman en Goudplaat waar bos en weidegebied elkaar afwisselen. Het Banjaardstrand aan de Noordzee is een goede plek om uit te waaien. Vogels spotten kan over het hele eiland, maar de natte inlagen aan de noordkant van Noord-Beveland zijn de beste plek om water- en trekvogels te zien. Je vindt hier ook vogelobservatiehutten en vogelschermen.

Veerse Meer

Een en al eilanden: het Veerse Meer

Het Veerse Meer is bezaaid met eilanden. Toen het meer nog een open verbinding had met zee, waren dit zandbanken. Deze zijn opgehoogd zodat vogels er kunnen broeden. Voor de recreatievaart op het meer zijn de eilanden leuke bestemmingen. Op dagen met wind zie je overal op het water zeilboten en surfplanken.

Emelisse bier

Eten & Drinken

Onderbreek je wandeltocht in één van de dorpen op Noord-Beveland om wat te drinken of te eten. Bijna elk dorp heeft wel een café of terras waar je kunt uitrusten van je wandeltocht. Proef bijvoorbeeld een echt Zeeuws Emelissebier in Kamperland. Hier was vroeger ook een bierbrouwerij, te zien aan de koperen brouwketels in het pand.

Banjaardstrand

Stranden

De stranden op Noord-Beveland zijn afwisselend. Veruit het grootste strand is het Banjaardstrand. Je kijkt hier uit over de Oosterscheldekering en de Noordzee. Voor meer privacy vind je overal langs de Oosterschelde kleinere stranden. Tijdens een wandeling met het knooppuntensysteem kom je langs verschillende verborgen stranden op Noord-Beveland.

Oesterput Wissenkerke

Koop je wandelroute direct online

Je hoeft niet uit wandelen te gaan om je wandelkaart te kopen. Je kunt de routekaart ‘Eindeloos Eiland’ ook in de webshop bestellen. Of plan je wandelroute hier via de routeplanner. 

Schapen op de dijk bij Kats

Toegangsregels

Een gedeelte van de routes gaat over particulier eigendom, je bent hier te gast. Voor deze terreinen gelden de onderstaande regels:

  1. Alleen toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang
  2. Betreden op eigen risico
  3. Geen toegang met honden, paarden, fietsen, brommers en motoren tenzij anders aangegeven
  4. Hou voldoende afstand ten opzichte van het vee
  5. Het pad is gesloten op 1 januari
  6. Het pad kan tijdelijk afgesloten zijn
  7. Laat geen afval achter
  8. Wanneer je je niet aan de voorwaarden houdt, vervalt de toestemming de grond te betreden (art 461 wetboek van strafrecht)
Steiger Kamperland

Toegang particuliere gronden

De toegang over de particuliere gronden is dus verboden met honden, paarden, fietsen, brommers en motoren. Honden kunnen ziektes overbrengen op het vee en het wild verstoren. Daarom zijn gedeeltes van de route afgesloten voor honden. Dit wordt op de routekaart aangegeven (rode stip met pijl). Met behulp van de kaart kun je dan wel een alternatieve route over de verharde weg volgen.

Eigen veiligheid

Voor de eigen veiligheid: hou voldoende afstand tot het vee en ga zeker niet voeren. Met name paarden kunnen dan erg opdringerig worden. Het pad kan tijdelijk afgesloten zijn voor bijvoorbeeld werkzaamheden of de jacht. De eigenaar geeft dit aan op de routeborden zodat je een alternatieve route kunt volgen.

Wanneer we ons aan de regels houden dan kunnen we ook in de toekomst gebruik blijven maken van deze terreinen.