Wandelnetwerken Zeeland

Tussen 2006 en 2017 is er zo'n 2700 kilometer aan wandelplezier gerealiseerd in Zeeland. De wandelroutes zijn over de gehele provincie verspreid over acht netwerken, waar mogelijk met elkaar verbonden. Je kunt heerlijk genieten van wandelroutes over verharde en onverharde paden door de hele provincie. 
De netwerken leiden je langs de mooiste wandelplekjes van Zeeland.

Wandelnetwerk systeem

Het systeem van het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. De paden en wegen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van landschap, veiligheid, diversiteit aan verharde en onverharde paden of de aanwezigheid van voorzieningen en bezienswaardigheden onderweg.

Hoe werkt de bewegwijzering?

De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo bepaal je zelf eenvoudig je eigen route. De aanduidingen op de palen onderweg doen de rest. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan palen met daarop een richtingspijl. Deze verwijzen naar het knooppunt waar je naar toe wandelt. Het maakt niet uit of je links- of rechtsom wandelt. Het netwerk is langs twee kanten bewegwijzerd.

Bewegwijzerde routes

De bewegwijzerde routes leiden je langs de mooiste wandelplekjes van Zeeland. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.