Wandelen Zuid-Beveland

De mooiste wandelroutes in Zeeland

Wandelroutes

Wandelen in Zeeland doe je over de wegen van het wandelnetwerk. Door de knooppunten met elkaar te verbinden stippel je een eigen route uit. Maar je kunt ook kiezen voor een van de wandelroutes van VVV Zeeland. We zetten de elf mooiste op een rij. Je kunt deze wandelroutes bij alle VVV-Inspiratiepunten verkrijgen en via de webshop.

1. Proef de Oosterschelde

Zuid-Beveland

De wandelroute van 3,9 kilometer leert je alles over de mossel- en oestercultuur in en rondom Yerseke. Het dorp ligt aan de Oosterschelde en kent een lange historie in de schelpdierensector. Bezoek ook de oesterputten in het dorp en proef een oester vers uit zee.

Proef de Oosterschelde

2. Stadsontdekkingstocht Zierikzee

Schouwen-Duiveland

De Stadsontdekkingstocht Zierikzee is 5 kilometer lang. De stadswandeling laat het rijke verleden van Zierikzee zien. In de stad zijn nog veel sporen terug te vinden uit de tijd dat Zierikzee een economische macht was. De stad heeft meer dan 500 monumenten.

Stadsontdekkingstocht Zierikzee

3. Ontdek veelzijdig Veere

Walcheren

Met deze wandelroute leer je de historische stad aan het Veerse Meer kennen. Wandel langs monumenten die het rijke verleden van de eens zo machtige handelsstad laten zien. Door de ligging aan het Veerse Meer is het ook een populaire bestemming bij watersporters.

Ontdek veelzijdig Veere

4. De geheimen van Sluis en Sint Anna ter Muiden

Zeeuws-Vlaanderen

Je kunt ervoor kiezen om 5 kilometer te wandelen door vestingstad Sluis. Of verleng je wandeling met nog eens 5 kilometer en ontdek ook Sint Anna ter Muiden. Sluis heeft een Bourgondische sfeer en veel winkels en horecagelegenheden. Aan de rand van de vestingstad ligt Sint Anna ter Muiden. Het marktplein van deze plaats staat in zijn geheel op de monumentenlijst.

De geheimen van Sluis and Sint Anna ter Muiden

5. Struinen door bos en duin

Walcheren

De wandelroute van ruim 9 kilometer combineert natuur en cultuur. Je wandelt door natuurgebied De Manteling. En je komt in de oudste badplaats van Zeeland: Domburg. Kunstenaars als Mondriaan en Toorop kwamen hier vanwege het bijzondere licht. Waai tijdens je wandeling uit op het Domburgse strand.

Struinen door bos en duin

6. De polders rond Goudplaat

Noord-Beveland

Je kunt bij deze wandelroute kiezen voor de korte versie (2 kilometer) of de lange versie (ruim 8 kilometer). Je wandelt langs de rand van het Veerse Meer en door de polders van Noord-Beveland. Je hebt uitzicht op een van de eilanden in het Veerse Meer: de Haringvreter

De polders rond Goudplaat

7. Mosselroute: wandelen door historisch vissersdorp Bruinisse

Schouwen-Duiveland

De route van bijna 4 kilometer gaat door vissersdorp Bruinisse op Schouwen-Duiveland. Het dorp staat vooral bekend om de mosselvangst. Proef ze vers uit zee op een van de vele terrassen die je onderweg tegenkomt. Wil je een lange wandeling maken, loop dan de 10 kilometer wandelroute naar het buitengebied en de oude veerhaven van Zijpe.

Mosselroute: wandelen door historisch vissersdorp Bruinisse
Stadsontdekkingstocht Hulst

8. Stadsontdekkingstocht Hulst

Zeeuws-Vlaanderen

Ontdek Hulst met zijn stadswallen en de Vos Reynaerde. Bezoek ook de enige basiliek in Zeeland. De Sint Willibrordusbasiliek is zowel buiten als binnen een bezienswaardigheid. De stad Hulst heeft zijn naam verbonden aan het verhaal van de Vos Reynaert. Een verhaal uit de Middeleeuwen waarin de plaats Hulst voorkomt.

9. Fruitroute

Zuid-Beveland

De wandelroute gaat langs de boomgaarden rondom Kapelle in Zuid-Beveland. Met name de Zak van Zuid-Beveland staat bekend om zijn fruitteelt. Sommige telers bieden hun fruit te koop aan langs de kant van de weg. Soms mag je het ook zelf plukken in de boomgaard.

Kapelle, Biezelinge

VVV-Route: Fruitroute

• wandelen
  • route
  • kapelle
  • biezelinge
Fruitroute

10. Door de duinen van Renesse

Schouwen-Duiveland

Deze wandelroute van ruim 12 kilometer gaat door de duinen van Renesse op de kop van Schouwen-Duiveland. De wandeling geeft weidse uitzichten over oude en jonge duinen. Er is ook een cultuurlandschap van elzenmeten en haaimannen aangelegd. Het maakt het landschap enorm gevarieerd.

Door de duinen van Renesse

11. Land en water bij Nieuwvliet

Zeeuws-Vlaanderen

De wandelroute vlakbij bij het West-Zeeuws-Vlaamse Nieuwvliet is 8,6 kilometer. Je wandelt door polders, natte natuur, strand en duinen. Onderweg kun je water- en weidevogels spotten. De wandeling voert onder meer door De Verdronken Zwarte Polder, een sluftergebied waar bijzondere plantengroei en vogels voorkomen.

Land en water bij Nieuwvliet