Wandeltips

Kiekendiefpad (Zuid-Beveland Noord)


Het Kiekendiefpad is als eerste in Zeeland bewegwijzerd volgens een knooppuntensysteem. De focus bij deze route ligt op landschap, cultuurhistorie en natuur. De route beslaat ruim 75 zeer afwisselende kilometers: boerenland, binnendijken, ingezaaide akkerranden en stille weggetjesWandelen langs de Schenge

De route loopt over de noordelijke helft van Zuid-Beveland vanaf De Piet tot het Goese Sas, rond de dorpen Oud-Sabbinge, Wolphaartsdijk en Wilhelminadorp en door het krekengebied van de Ooster- en Westerschenge, met een uitloop naar het historische centrum van Goes. Meer dan een derde van het netwerk is speciaal voor wandelaars opengesteld.

Lees meer over Kiekendiefpad

Sporen in de Zak (Zuid-Beveland Zuid)

Dit wandelgebied strekt zich uit van Nieuwdorp tot Ellewoutsdijk en van Borssele tot 's Gravenpolder. Het landschap in de Zak van Zuid-Beveland is gevormd door de strijd tegen het water. Overal zie je oude dijkjes, sporen van zeearmen of inlagen. De wandelroutes hier zijn dus rijk aan natuur, maar ook aan (cultuur)historie. Daardoor is het hier goed wandelen. Je struint over dijkjes tussen de schapen, geniet van een weids uitzicht over de Westerschelde of waant je terug in de tijd bij historische erven en oude coupurehaventjes. .

Lees meer over 'Sporen in de Zak'

Langs Linies en Kreken (Oost Zeeuws-Vlaanderen)

In het oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen wordt het wandelnetwerk ´Langs Linies en Kreken´ gerealiseerd. Dit wandelnetwerk wordt in twee fases aangelegd en de zuidkant is al gereed. Dit grensgebied met België heeft een heel eigen karakter. Het landschap bestaat uit akkerbouwpolders en open bosgebieden. Ook zie je tijdens het wandelen overal nog sporen van de Staats-Spaanse linies. En hier en daar vind je een verscholen dorpje. Je kunt hier terecht voor een korte tocht, maar meerdaagse wandelroutes zijn hier ook goed mogelijk.

Lees meer over 'Langs Linies en Kreken'