Wandeltips Kiekendief

Aan de noordkant van Zuid-Beveland ligt er ruim 75 kilometer aan wandelroutes op je te wachten. Het Kiekendiefpad is te lopen volgens het knooppuntensysteem. Wandelen over boerenland, binnendijken en stille weggetjes. Vanaf het water van De Piet tot het Goese Sas, rond Oud-Sabbinge, Wolphaartsdijk en Wilhelminadorp, door het krekengebied van de Ooster- en Westerschenge en met een uitloop naar het historische centrum van Goes. Meer dan een derde van het netwerk is speciaal voor de wandelaar opengesteld. Je loopt hier dus heerlijk en in alle rust.

Routekaart

Bekijk hier alle informatiepanelen (4 MB, PDF) Download hier de plattegrond (0,7 MB, PDF)

Kiekendiefpad door Goes

Het Kiekendiefpad is in de stad Goes bewegwijzerd met stickers. Het komt helaas echter regelmatig voor dat deze stickers zijn verdwenen. Daarom adviseren wij je om deze routebeschrijving en dit kaartje te gebruiken in de stad.

Beleef de historie van het Kiekendiefpad

Beleef aan de hand van film en gesprekken de geschiedenis van een bijzonder mens, Arjaan Nijsse, in het landschap van het Kiekendiefpad. Welke indrukken van zijn leefomgeving doet een kind in de jaren ´20 op? We nemen je mee door het landschap van zijn leven, eerst in de landbouw werkzaam, later zelfstandig ondernemer en kunstenaar. Ook zijn jeugd op Oud-Sabbinge met kinderspelen, schooltijd en de middenstand van het dorp gaan voor je leven.


Toegangsregels

Een gedeelte van de routes gaat over particulier eigendom, je bent hier te gast. Voor deze terreinen gelden de onderstaande regels:

  1. Alleen toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang
  2. Betreden op eigen risico
  3. Geen toegang met honden, paarden, fietsen, brommers en motoren tenzij anders aangegeven
  4. Hou voldoende afstand ten opzichte van het vee
  5. Het pad is gesloten op 1 januari
  6. Het pad kan tijdelijk afgesloten zijn
  7. Laat geen afval achter
  8. Wanneer je je niet aan de voorwaarden houdt, vervalt de toestemming de grond te betreden (art 461 wetboek van strafrecht)

Toegang particuliere gronden
De toegang over de particuliere gronden is dus verboden met honden, paarden, fietsen, brommers en motoren. Honden kunnen ziektes overbrengen op het vee en het wild verstoren. Daarom zijn gedeeltes van de route afgesloten voor honden. Dit wordt op de routekaart aangegeven (rode stip met pijl). Met behulp van de kaart kun je dan wel een alternatieve route over de verharde weg volgen.

Eigen veiligheid
Voor de eigen veiligheid: hou voldoende afstand tot het vee en ga zeker niet voeren. Met name paarden kunnen dan erg opdringerig worden. Het pad kan tijdelijk afgesloten zijn voor bijvoorbeeld werkzaamheden of de jacht. De eigenaar geeft dit aan op de routeborden zodat je een alternatieve route kunt volgen.

Wanneer we ons aan de regels houden dan kunnen we ook in de toekomst gebruik blijven maken van deze terreinen.