Zeilen

Je bent welkom om te genieten van al het moois in Zeeland. Reserveer vooraf je accommodatie, restaurant, strandcabine of museumbezoek. Blijf verstandig, vermijd drukte en houd minstens 1,5 meter afstand.

Een land in zee met zoveel kilometers kust heeft altijd wel een stuk strand waar de wind de goede richting op staat. Je kunt hier kiten, strandzeilen, surfen, skimboarden, suppen, waterskiën. Zeeland biedt alle ruimte aan de avontuurlijke watersporter. Ook als je wil zeilen of cruisen op je motorboot. Op open zee of een meer. Duikers kunnen hier hun hart ophalen want het leven ònder water is minstens even mooi als het leven óp het water. 

Varen

Een goede manier om Zeeland te verkennen is per boot. De Zeeuwse wateren bieden beschutting voor beginners en uitdaging voor de zeerotten. Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn prima wateren om het varen onder de knie te krijgen. Voor wie meer uitdaging zoekt, ligt de Noordzee om de hoek. Ook de jachthavens zijn hier uitgebreid voorzien van alle faciliteiten.

Kiten

Door de uitgestrekte kust in Zeeland, is er altijd een plek met gunstige wind te vinden. Laat je door de wind voorttrekken met je kite en haal de mooiste tricks uit op het water. Kiten is toegestaan bij de Brouwersdam, Neeltje Jans, Kamperland, Cadzand, Vrouwenpolder en Domburg. Op alle kitestranden vind je ook faciliteiten: shops met gear die je kunt huren of kopen. Kun je nog niet kiten dan kun je hier ook lessen boeken.

Surfen en golfsurfen

Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn populaire surfstekken. Daarnaast zijn de kitesurfspots ook populair bij surfers vanwege de wind. In de shops waar de kiters hun uitrusting halen, kun je als windsurfer ook prima terecht. Overigens is surfen op meer plekken toegestaan dan kiten. Voor echte golven om te kunnen golfsurfen moet je in Domburg en op de Brouwersdam zijn. Wil je leren golfsurfen of spullen huren dan kan dat bij Golfsurfschool Surfkaravaan of Surfschool Domburg.

Waterskiën / Wakeboarden

Waterskiën en wakeboarden is in Zeeland plaatsgebonden. Op het Veerse Meer en het Grevelingenmeer zijn twee snelvaar-banen gemarkeerd. Bovendien is waterskiën toegestaan in het daartoe gemarkeerde gebied in het Noord-Volkerak en het Zoommeer. In de Westerschelde kun je buiten de vaargeulen en natuurgebieden terecht. Of als je geen motorboot hebt, kun je naar een van de kabelbanen op de binnenwateren.

Blokarten en kitebuggyen

Twee sporten die je letterlijk op de rand van land en water uitoefent: blokarten en kitebuggyen. Blokarten doe je met een zeil op je kart, het wordt ook wel strandzeilen genoemd. Bij kitebuggyen wordt je voortgetrokken door een kite. In beide gevallen ‘vlieg’ je met hoge snelheid over het strand. Zandhappen gegarandeerd! Deze sporten worden in Zeeland in de buurt van de Brouwersdam uitgeoefend. Je kunt onder meer terecht bij Natural High.

Kajakken en Kanoën

Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn ideaal voor een kano- of kajaktocht. Meer aan bij een van de vele eilanden in het Veerse Meer. Of als je een zeewaardige kano hebt, kun je een stuk langs de Noordzeekust peddelen. Voor wie geen eigen kano of kajak heeft, is huren bij een van de vele aanbieders in de regio ook mogelijk.

Brouwersdam

Bij de Brouwersdam is vanalles te doen op het gebied van watersport. Je kunt er surfen, kiten, thundercatten en rib varen. Je vindt er ook de Waterjump. Een schans van acht meter hoog waar je vanaf kunt zoeven. Plat op je gat of met een mat.

Duiken

Kreeften, zeesterren, zelfs zeepaardjes. Je kunt ze allemaal tegenkomen tijdens een duik in de Delta-wateren. De Zeeuwse wateren zijn onderwater minstens even mooi als boven het wateroppervlak. Je kunt hier leren duiken, ervaring opdoen of als je al een ervaren duiker bent, de meer woelige wateren in.

Strand app

Voor een fijn en veilig dagje op het water, download de Strandveiligheids app. Hierin vind je alles over je veiligheid op het strand en tijdens watersportactiviteiten in de Gemeente Veere, zoals de strandposten, de strandvlaggen en stromingen, het actuele weer, de huisartsposten en strandpaviljoens. Download de app in de Google Play Store of Apple Store

Lees verder

Watersport in Zeeland

Laat je inspireren