Deltagids

Deltagids

Watersport in de Deltaregio

Het Deltagebied is van Antwerpen tot Hellevoetsluis en van Cadzand tot Woudrichem een afwisselende regio met een eindeloze variatie aan watersportmogelijkheden en vaargebieden. Waar je ook bent in de Delta, het water lokt altijd. Stoer water waar eb- en vloed elkaar afwisselen. En wat elke vaartocht tot een uitdaging maakt. Of binnenmeren. Met water waarop het getij geen invloed heeft.

Met behulp van de website www.deltagids.nl vind je altijd de juiste plek om te varen, duiken, surfen, suppen, kanoën, kitesurfen, vissen, snorkelen of kajakken.

Ontdek ook het achterland vol goede restaurants, historische steden en dorpen, unieke natuurgebieden, attracties en een indrukwekkende historie. Stap op de fiets of wandel door oude polders, over dijken, langs afwisselende landschappen en eindeloze stranden.

Windsurfen op de deltaregio

Beleef de Deltawateren

De Deltaregio biedt alle ruimte aan watersporters. Zoveel kust en verschillende wateren. Van uitdagend tot geschikt voor beginners. Houd je ervan om met je hengel aan een rustig binnenwater te staan of ga je liever de volle zee op met een visexpeditie of zeilboot? Wil je wind en golven trotseren tijdens het kitesurfen of tot rust komen met een vaar- of peddeltocht over rustig meanderende rivieren? Ontdek de verschillende manieren waarop je de Deltawateren kunt beleven.

 

Haven in het deltagebied

Bestemmingen in de Delta

Rivieren, kanalen en de zee ontmoeten elkaar in de Delta. Op het water komt alles samen. Je vindt hier een grenzeloze variatie aan vaargebieden en watersportmogelijkheden. Beschutte veilige meren, kanalen en rivieren die het polderlandschap doorkruisen. Dynamische stroomgebieden vol zandbanken die elke vaartocht tot een uitdaging maken.

Ontdek de Delta per regio:

Zeehonden in de Delta

Natuur in Delta

De Delta, daar waar het land wordt gevormd door het water en andersom. Waar je zeehonden en bruinvissen ziet. Maar ook de sporen van het eeuwenoude gevecht tegen de zee. Beleef de natuur op het water. Ontdek het grootste Nationaal Park van Nederland: de Oosterschelde. En meer noordelijk de Biesbosch. Op het land nodigen duinen, strand, polders, bossen en eindeloze kusten je uit tot het maken van wandel- en fietstochten. Ontdek de Deltanatuur.

Zeeuwse zaligheden

Proef de Delta

De zee, de akkers, de polders en de boomgaarden. Overal in de Deltaregio zie je verse, smaakvolle producten. Duurzaam en gezond. De keuze is ruim. Soms zijn dit culinaire hoogstandjes, in één van de vele sterrenrestaurants. Maar ook de sterloze restaurants, eetcafés en strandpaviljoens serveren creatieve maaltijden. Met de rijkdom aan producten is er altijd voor ieder wat wils. Meer informatie.

Deltagids overnachten

Overnachten

De zee en het water zijn in de Delta altijd dichtbij. Je kunt overnachten in de duinen, aan het strand, op de dijk of bij een jachthaven. De natuur bezorgt je een gezonde nachtrust. Wakker worden doe je met het geluid van kabbelend water op de achtergrond. Wil je lekker blijven slapen in de Delta? Bekijk dan het aanbod op deze of de volgende sites. Of bezoek een van de jachthavens in het Deltagebied.

Vaarroutes Deltagebied

Vaarroutekaart

Het rijke achterland van de Delta biedt verrassend veel plekken om te genieten, ontspannen en je vrij te voelen. Gebruik de interactieve vaarroutekaart om ze te vinden. De interactieve Vaarroutekaart geeft in één oogopslag het complete vaargebied van de Delta weer. Kies een vaarroute, zoek naar bijpassende activiteiten en voeg ze toe aan je persoonlijke vaarrouteboekje.

Deltagids getijden

Getijden

Wanneer het hoog- en laagwater is, verschilt per plaats. Het is altijd handig om op de hoogte te zijn van de waterstanden. Branding varen is zo’n twee uur voor hoogwater op zijn leukst. Het zwemwater is het warmst als het vloed is. Maar dan is er wel weer minder ruimte voor een potje beachvolleybal. En ook zeevissen doe je liefst bij laag water.

Deltagids blauwe vlag

Blauwe vlag

De vele stranden in de Deltaregio zijn niet alleen mooi maar bij velen wappert ook de Blauwe Vlag. Een trots baken. Dat betekent dat ze schoon zijn. En veilig. Daar kun je heerlijk vertoeven. Ook de jachthavens zijn uitgebreid voorzien van alle faciliteiten. Een groot deel voert trots de Blauwe Vlag. Een internationaal bekend symbool voor kwaliteit en zorg voor natuur en milieu van een jachthaven of strand. Elk jaar wordt gecontroleerd of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen.

Marifoonkanalen

De marifoon is een radiotelefoon aan boord van een schip. Een belangrijk communicatiemiddel. Of je nu contact zoekt met de sluiswachter, een stormwaarschuwing wilt ontvangen, golfhoogtes of de watertemperatuur wilt weten, zoekt naar ligplaatsen in een (jacht)haven of een noodoproep wilt doen. Download een overzicht van de marifoonkanalen.

Brochure Deltagids

Een overzicht met jachthavens, zeil- en surfscholen en tips om erop uit te gaan. Dit is slechts een kleine greep van de onderwerpen die terugkomen in de Deltagids. Deze gids helpt je al het moois te ontdekken in de Delta en staat vol suggesties voor uitstapjes op de wal. Bekijk en download de Deltagids online. Je kunt de gids ook thuisgestuurd krijgen. Bestel de Deltagids online.