Heilzame badplaatsen Domburg en Cadzand-Bad

Cadzand-Bad en Domburg, twee heilzame zeebadplaatsen

Domburg en Cadzand-Bad zijn de enige Nederlandse badplaatsen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van het Europäischen Heilbäderverband voor Thalassotherapie. De ligging aan zee is gezond voor lichaam en geest. Naast therapie- en wellnessactiviteiten, bieden de twee heilzame zeebadplaatsen met hun strand-, duin- en polderlandschappen, sportieve, culturele en culinaire activiteiten.

Het predikaat heilzaam krijgt een badplaats alleen als de heilzame werking van zeewater, het klimaat, en de bodemproducten is onderzocht en heilzaam is verklaard. Het aanbod aan vitaliteit- en wellness activiteiten, therapieën en arrangementen maken het plaatje compleet.

Heilzame badplaats Domburg

Een natuurlijke en gezonde omgeving

Zeewater, zeelucht, klimaat en bodemproducten spelen een belangrijke rol voor de badstatus. Het zeewater bij Domburg is onderzocht door het instituut SGS Institut Fresenius. De zee blijkt door een bijzondere samenstelling en door fysieke eigenschappen voldoende “Sole” (zout) te zijn voor de kwalificatie “helend water”. Domburg, liggend aan zee met de zuivere lucht en heilzaam water, biedt mogelijkheden voor balneo(water)therapieën en thalasso toepassingen die op preventie en herstel gericht zijn.

Meer over Domburg

Heilzame badplaats Cadzand-Bad

Klimaat en omgeving geven meerwaarde

Zowel klimaat als omgeving geven meerwaarde aan Cadzand-Bad. De pollenarme zeelucht en de kracht van het zeewater bevatten gezondheid bevorderende factoren die bijdragen aan de vitaliteit. De omgeving biedt mogelijkheden voor Thalassotherapie in een natuurlijke omgeving. De stranden, de zee, de landschappen en de duinen zijn ideaal zijn voor een hoogwaardige wellnessbeleving. Cadzand-Bad biedt een natuurlijke en ongedwongen omgeving voor mensen die op zoek zijn naar therapeutische voorzieningen, wellness, selfness en ontspanning.

Meer over Cadzand

Badplaats met lokale welnessproducten

Welnessproducten van eigen bodem

Speciaal voor Thalassotherapie is er een product ontwikkeld: ZILT Thalasso Therapie. De producten worden gemaakt van grondstoffen uit de Zeeuwse wateren. Bijvoorbeeld zeewier is rijk aan vitamine C en E, eiwitten en mineralen zoals jodium en calcium en sporenelementen. Dit eiwit kan rechtstreeks dienen als voeding voor de mens maar ook als duurzame eiwitbron in cosmetica, b.v. crèmes, lotions, pakkingen, maskers en massageolie.

Heilzame badplaats - Zlife

Z-life

Een aantal Zeeuwse producten, zoals lamsoor, zeekraal en de Zeeuwse oester is door C&C Laboratories op hun heilzame werking onderzocht. De producten bevatten beschermende en helende ingrediënten en essentiële vetzuren die goed zijn voor de huid. De producten van Z-life Cosmetics speelt hierop in. Door het gebruik van de extracten van Lamsoren en Zeekraal, Mosselschelpen, Oester DNA, Herderstasje en Akkerpaardenstaart in de producten levert Z-life een echte bijdrage aan de verbetering van de huid.

Z-life Cosmetics

Heilzame badplaats - vitale voeding

Vitale voeding

De Noordzee, de slikken en schorren bieden gezonde en voedzame producten zoals vis, schaal- en schelpdieren en zeegroenten als zeewier, lamsoor en zeekraal. In de duinen groeit er hondsroos, duinroos, egelantier en vlier. Goede voeding kan een revitaliserende werking hebben. Een ‘zee-dieet’ helpt mensen zich vitaler te laten voelen. Door de ligging aan zee beschikken Cadzand-Bad en Domburg over veel regionale en natuurlijke producten op dit gebied.

 

Faciliteiten

Domburg en Cadzand-Bad hebben een breed aanbod van wellness- en therapiemogelijkheden. Zand, zon en het koude zeewater staan centraal in ontspanningsmassages en detoxkuren. Naast programma’s in de buitenlucht en op het strand zijn er arrangementen in hotels en in yogacentra.

Domburg

Yogabee
Yoga by the sea
Wellness Domburg 
Yoga Domburg 
Massagepraktijk Domburg 
Knapp Skincenter en City Spa 
Rituals 
Badhotel / Vitaal aan Zee 
Kuur & Beautycentrum De Parel
Beach Fitness Mirjam Rasenberg

Cadzand

Hotel De Blanke Top
Strandhotel Cadzand-Bad
Noordzee Hotel & Spa
Hotel De Wielingen
Massage praktijk Ishi
Rond Zijn
La Cordelle Bezinningscentrum
Augin Yoga Centrum
Ann Fremouw huidverzorging
Dru Yoga ‘t Zwin 

De realisatie van de badstatus is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland.

Gerelateerde tags: