Yoga op het strand

Yoga op het Zeeuwse strand. Je voeten in het zand. Het geluid van ruisende golven in je oren. Frisse lucht in je neus. En de zon op je huid. Beeld je eens in. Wie zo de dag begint, kan niet anders dan ontspannen zijn. Het strand vormt het perfecte decor voor yoga. Lichaam en geest komen samen tot rust. In balans. Zo vergeet je alle stress en drukte. In Zeeland.

Yoga op het strand van Zeeland

Het woord Yoga komt uit het Sanskriet. Het wordt vaak aangeduid als samenbrengen. Verenigen of in evenwicht brengen. Dat kan zijn tussen lichaam en geest. Tussen denken en voelen. Maar ook de balans tussen doen en laten. Werk en rust. Inspanning en ontspanning. Yoga is voor iedereen. Het vraagt geen speciale lenigheid. Je oefent op je eigen niveau. Het gaat vooral om de aandacht en betrokkenheid waarmee je oefent. En om je eigen beleving. Je hoeft geen prestaties te leveren. Het enige dat telt is: open en aandachtig zijn. In het hier en nu.

In Zeeland kun je ’s zomers op veel stranden yoga beoefenen. Er zijn tal van variaties. En natuurlijk individueel of in groepsverband. Naast strand yoga biedt Yogastudio Ouddorp ook de mogelijkheid van SUP yoga (yoga op een Stand Up Paddle board) en yoga for surfers. 

Hangmat yoga in Zeeland

Tai-Chi Zeeland in Kamperland organiseert diverse workshops op het strand. Waaronder Tai-Chi, Yoga en Qigong en Mindfulness & Meditatie. En informeer eens naar de mogelijkheden van hangmat yoga. Onder een strandpaviljoen hangen kleurige yoga-swings op je te wachten. Speciaal ontworpen om oefeningen in te doen. Al je aandacht gaat uit naar ontspanning en ademhaling. Verder is hangmat-yoga vooral erg leuk! Vast onderdeel, en vooral stikke leutig, is natuurlijk het relaxen achteraf. Zachtjes schommelend in een cocon. Met je ogen dicht. Afdwalen met je gedachten. Sluimeren en soezen. Met alleen het ruisen van de zee op de achtergrond.

De beleving van yoga op de Zeeuwse stranden is intens. Het een decor van zee en strand maakt het tot een bijzondere ervaring.  Voor de yoga is het fijn als je een grote badhanddoek bij je hebt. En soepel vallende kleding draagt. De houdingen versterken je spieren. Je voelt een innerlijke concentratie. Dit is een goed begin van een relaxte stranddag. Lekker als warming up voor alles wat je vandaag nog wilt gaan doen.

Gerelateerde tags:

Ook interessant