Zierikzee

Welkom in Zierikzee

Maak kennis met de rijke historie van Zierikzee. In deze charmante monumentenstad kun je naar hartenlust winkelen en eten. Het is een plaats met maar liefst 568 monumenten. Dus aan cultuur geen gebrek. Zierikzee had al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. De oude stadspoort geeft toegang tot de gezellige binnenstad met de vele winkeltjes en gezellige terrasjes.

Dikke Toren

Een van de mooiste monumenten is de Dikke Toren (Sint-Lievensmonstertoren) die je met 279 treden naar boven brengt voor een mooi uitzicht over Zierikzee, de Zeelandbrug en het eiland. De toren is 62 meter hoog. De middeleeuwse bouwers wilden echter een toren van 200 meter. Door de economische achteruitgang van Zierikzee stokte de bouw op 62 meter. Je krijgt met de ZeelandPas 50% korting op entree.

Ontmoet een Zeeuw

Breng je een bezoek aan Zierikzee?! Maak een afspraak met Ninette. Zij laat haar 15e eeuwse voormalige stadspaleis aan je zien. Ervaar het warme welkom van een Zeeuw die je wegwijs maakt. Een Zeeuw met hart voor de provincie. En beleef Zeeland als een Zeeuw! En dan ook nog helemaal gratis.

Meer over Ontmoet een Zeeuw

Haven

Om Zierikzee vanuit de haven te beschermen werden er in de 14e eeuw twee grote stadspoorten gebouwd. De Zuidhavenpoort en de Noordhavenpoort. Wandel langs de nabijgelegen Nieuwe Haven en bewonder de authentieke boten en schepen. Bezoek ook de Oude Haven en zijn historische panden. Over het water van de oude haven tussen de Zuid en Noordhavenpoort vind je een dubbele ophaalbrug. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht over het water van de haven.

Stadswandeling

Zierikzee behoort tot de top 10 van de Nederlandse monumentensteden. Een stadswandeling is zeker de moeite waard. Deze kunt u op eigen gelegenheid doen met het boekje Stadsontdekkingstocht dat te koop is bij de VVV of in de Zeelandshop. Een groepsrondleiding met een gids kunt u aanvragen via groepen.vvvzeeland.nl. In de zomermaanden kunt u aansluiten bij een wandeling onder leiding van een gids langs verschillende monumenten.