HomeHome
Visit
Blogs
Tips voor een actief dagje uit
mountainbiken valkenisse

Tips voor een actief dagje uit

Het water, het land en de zee maken Zeeland tot een plek waar je actief buiten wil zijn. De omgeving verkennen, de natuur in, sportief of op ‘t hemakje. De mogelijkheden voor een actief dagje uit zijn eindeloos. Wij hebben een aantal tips voor je.

Fietsen in Zeeland

Zeeland is de fietsprovincie bij uitstek. Je kunt hier kiezen of je in- of uit de wind wilt fietsen. En je kunt hier buitendijks fietsen. Je bent actief én buiten als je op de fiets stapt. Verken Zeeland aan de hand van routes die je zelf uitstippelt met de fietsknooppunten. Je kunt overal komen, op je eigen tempo. Bekijk ook eens alle fietsroutes in Zeeland.
fietsers Bruinisse

Wandelen in Zeeland

Stevige schoenen, rugzak met proviand en eventueel een wandelstok of Nordic Walking stokken. En klaar ben je. Te voet de provincie verkennen. Het netwerk van wandelroutes gaat over paden en wegen, door bossen, over duinen en over het strand. Ga actief op verkenningstocht in Zeeland.
wandelen schapen

Mountainbiken in Zeeland

Avontuurlijk, snel en sportief ben je op de mountainbike. Overal in Zeeland kun je een MTB huren en op pad. Er zijn speciale MTB-routes maar je kunt ook over de gewone fietspaden. Veel leuker is natuurlijk om door het rulle zand te crossen en door de bossen te denderen.
mountainbiken zeeland

Ruiterroutes in Zeeland

Ga samen met je paard er op uit in het Zeeuwse landschap. De ruiterroutes lopen door bossen, over paden, duinen en de stranden. Samen met je paard actief buiten bezig zijn. Op veel stranden mag je op bepaalde tijden ook paardrijden. In galop door het water of stappen door het zand.

Natte Laarzentocht (Saeftinghe of Tholen)

Een nat en modderig avontuur beleef op de slikken en schorren van Sint Annaland. Of met een gids in het Verdronken Land van Saeftinghe. De zogenoemde Natte Laarzentochten zijn actieve wandelingen die wel een goede conditie vragen. Onderweg zie je de natuur op de rand van land en water. En de vele vogels die er broeden, uitrusten en hun maal bij elkaar scharrelen.  
Land van Saeftinghe

Duiken in Zeeland

In een land in zee is de wereld onder water een niet te missen aspect. Huur een uitrusting en duik onder water. Bekijk de vissen, zeezoogdieren en hun natuurlijke leefomgeving van dichtbij. Ook als je geen ervaren duiker bent zijn er in Zeeland veel mooie duikstekken te vinden voor een actieve dag onder water.
Vier personen met duikpak aan gaan zwemmen aan de zee in Vlissingen

Haaientanden zoeken in ‘t Zwin

Actief buiten op zoek naar eeuwenoude haaientanden doe je op de Zeeuws-Vlaamse stranden. De beste vindplekken zijn bij de radartoren in Nieuwvliet en in de Zwingeul bij Cadzand. Bij elke omwoeling komen er weer meer naar boven. Een bijzonder én gratis souvenir.
dijk noord beveland

Kajakken en kanoën

Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn met hun vele eilanden ideaal voor een kano- of kajaktocht. Als je liever het ruime sop kiest op een actieve dag buiten, kun je ook met een zeewaardige kano een stuk langs de Noordzeekust peddelen. Voor wie geen eigen kano of kajak heeft, is huren bij een van de vele aanbieders in de regio ook mogelijk.
kano zee

Staats Spaanse Linies

Actie voor lichaam én geest. De Staats Spaanse Linies zijn nog goed zichtbaar in het Zeeuws-Vlaamse landschap. Al fietsend of te voet kun je de keten van oude forten, vestingen en liniedijken ontdekken. De militaire verdedigingswerken werden aangelegd in de periode van de Tachtigjarige Oorlog tot aan de Franse Tijd. Van sommige forten zijn alleen de contouren nog zichtbaar, anderen kun je ook van binnen bekijken.
Staats Spaanse Linies

Vliegeren of kiten

Met 650 kilometer aan kustlijn heb je hier altijd een plek waar de wind goed staat. Op een winderige dag met de kinderen een vlieger maken en op het strand uitproberen. Of met je kite het strand op. In Zeeland zijn speciale stranden waar je altijd met je kite of vlieger op mag. Kijk op de borden bij de strandovergangen wat de afspraken zijn en bekijk hier de beste plekken om te kitesurfen in Zeeland.

Kitesurfen

Zeehonden spotten

Vanaf de oevers van de Oosterschelde kun je ze zien liggen op de zandbanken die droogvallen bij eb. De zeehonden en bruinvissen in Zeeland. Ga op zeehondensafari met een boot of kijk tijdens je wandeling langs de kust door je verrekijker. Bekijk de dieren in hun natuurlijke omgeving terwijl ze zonnen, zwemmen en vis vangen.
Zeehonden

Meer blogs lezen?

Kunst spotten op straat, vermaak in de Zeeuwse steden, op pad met het Zeeuwse wildlife of de natuur in duiken. In Zeeland is van alles te beleven. Wil jij je laten inspireren om jouw bezoek aan Zeeland nóg mooier te maken? In onze blogs lees je hoe Zeelandfans hun verblijf in Zeeland beleven. Je vindt ze op onze blogpagina!